Star Wars film müziğinin nakaratını söyleyen fok

İskoçya'nın St Andrews Üniversitesi'nde hayvan davranış bilimi araştırmacıları Zola isimli fokun Star Wars ezgileri mırıldanmasına tanıklık etti

İskoçya'nın St. Andrews Üniversitesi'nden araştırmacılar Zola adını verdikleri foka Star Wars'ın film müziğinin nakaratını söylettirmeyi başardı.

Üniversite tarafından yayınlanan videoda Zola'nın bilgisayar üzerinden çalınan Star Wars müziğini işittiği, melodilere karşı tepki verdiği ve ardından son iki notaya benzer sesler çıkardığı gözlemleniyor.

İskoçya Okyanuslar Enstitüsü direktörü Vincent Janik'in doktora öğrencisi olan Amanda Stansbury araştırmayı gerçekleştiren isim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu ensititü aynı zamanda Davranış ve Sinir Bilimi Enstitüsü ile de birlikte çalışıyor ve deniz memelilerini inceliyor.

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso Hayvanat Bahçesi'nde de görev yapan Stansbury, bu araştırma sayesinde fokların farklı sesleri nasıl taklit edebileceğinin öğrenildiğini belirtiyor: 

Onlara herhangi bir şarkı ya da herhangi bir kombinasyon içeren nota çalabiliriz.

İskoç araştımacı Stansbury, Zola dışında iki fokla daha; Janice ve Gandalf ile de çalışıyor. 

Stansbury, Zola'ya sesleri taklidi öğretebilmek için önce hayvanların kendi doğal seslerini kaydettiğini ardından bu fok seslerini banttan onlara dinlettiğini söylüyor:

Foklar eğer ben bir ses çıkartırsam aynısını söylemeyi öğrendiler. Tonun seviyesini yükseltiyoruz ve fokları çıkardığı her yeni uyuşan ses tonu için ödüllendiriyoruz. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU