Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanlarını kabul etti... Sancar: Seçim güvenliği konusunda ortak bir görevle karşı karşıyayız

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'nde kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Liderler, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"Kavgalardan çok acılar çektik"

CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeli, konuşmalıyız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler, biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden, esnafın, çiftçinin, emeklinin sorunlarından söz ettik. Elbette ki farklı görüşlerimiz var ama elbette her görüş bizim için değerlidir" dedi.

Erken seçim için ortak önerge

HDP Eş Genel  Başkanı Pervin Buldan ise, "Elbette Türkiye'nin temel sorunları konusunda her parti kendi görüşünü sunar biz de bugün bunu yaptık. Türkiye'nin acil çözülmesi gereken sorunları bellidir. Muhalefet partileri olarak bunun sorumluluğunu taşıyarak bunların nasıl çözülebileceğini ve Türkiye'nin bir geçiş sürecinde yapılması gerekenleri konuştuk ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir kriz süreci yaşıyoruz. Bugün Türkiye'de çoklu krizleri yaşıyoruz. Her alanda krizin olduğu bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Ekonomik, sosyal, siyasal krizler başta olmak üzere adalet konusunda da hukuk konusunda da büyük bir kriz yaşandığını da özellikle belirtmek isterim" dedi.

Diğer partilere sundukları, "TBMM'ye ortak önerge sunarak erken seçim talebini" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sunduklarını, CHP'nin istişarenin ardından HDP'ye görüşlerini bildireceğini ifade eden Buldan, “Bu ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde mutlaka devam edecektir” diye konuştu. 

Ortak seçim güvenliği

"Türkiye'nin çoklu kriz sürecinde olduğu konusunda hem fikiriz. Bu krizlerden çıkış yollarını diyalog ve tartışma yoluyla bulabiliriz" diyen HDP'li Sancar ise sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer Türkiye'de her alan demokrasi yok ediliyorsa bizim toplumsal zeminde ve muhalefet partileri arasında bunu canlandıracak yolları kurmamız gibi bir görevimiz var. Biz ülkeye demokrasiyi getirmeyi vaat ediyorsak bunu öncelikle kendi ilişkilerimizde topluma göstermemiz gerekiyor. Bu çoklu krizler bir yönetim krizidir ve aynı zamanda bir yönetim sistemi krizidir. Yönetim krizini birlikte aşmak gerekiyor. Bu yönetimin gitmesi yönetim sisteminin değişmesinin başlangıcı olacaktır. Erken seçim talebimizin temelinde de bu yatıyor. Bugün halkın yaşadığı çok ağır sorunlar var. Yoksulluk, açlık, adaletsizlik... Bunlar da bizim halkı korumak için ortak davranma yükümlülüğümüzü yeniden gündeme getiriyor. Seçimlere kadar da yapmamız gereken de bir çok şey var. Özellikle seçim güvenliği konusunu bugünden ortak çalışmalarla işleme gibi bir görevle karşı karşıyayız

hyetler.jpg
Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel eşlik etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU