Nagehan Alçı'nın "Sandığı küçümsedi" dediği İçişleri Bakanı Soylu: Bu bana haksızlıktır

Soylu, Habertürk TV'deki tartışma programına canlı yayında bağlanıp Nagehan Alçı'ya yanıt verdi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili Habertürk TV'de yayınlanan tartışma programına bağlandı.

Programın katılımcılarından Nagehan Alçı'nın sözleriyle ilgili yaptığı eleştirilere yanıt veren Soylu, ''Sandığı küçümsemem, Ömrümüz sandık için mücadeleyle geçti. Aynı zamanda sandıkla buraya gelmiş birisiyim. Sayın İmamoğlu'na yönelik sözlerim siyasal eleştiri anlamına gelir'' dedi.

Soylu, Alçı’nın kendisi hakkındaki "üslup" eleştirileriyle ilgili de konuştu: 

Dün seçim bitmiştir. Ben şuna çok üzülürüm. Yaklaşık 50 gün İstanbul’da sokak sokak gezdik. Ömrümüz milletin ayağına gitmekle geçti.  Nagehan hanım diyor ki 'Sandığı küçümsemek' diyor. Birçok meselede kendisini doğru bilgilendirmeye çalıştım. Söylediğim cümle şu; Seçim sonuçlarıyla ilgili soru sorduklarında çok net şunu ifade ettim; 31 Mart sonrasında anti demokrasiyle suçlayanlar dün akşam çığlık atıyorlardı. Bazen kazanmak kaybetmektir. Bazen de kaybetmek kazanmaktır. Biz dünyayı yıkmıyoruz. Aramızdaki temel fark bu. 31 Mart’taki seçimlerde diktatörsünüz değerlendirmesi yapıldı. Sonra seçim yenilendi ve yeni bir sonuç çıktı. 31 Mart’ta söylenenlerin haksızlık olduğunu ifade ediyorum. Hukuka uyanlarla uymayanlar arasında fark olduğunu ifade ediyorum. Böyle bir şey söylemekten edep ederim.

 

 

İçişleri Bakanı, Alçı’nın araya girip yaptığı açıklama için ise Soylu, “Eleştiri hakkınızı Soylu’nun sözü doğru değildir deseydiniz olurdu. Dediniz ki Soylu sandığı küçümsüyor” yorumu yaptı,  Alçı’nın Soylu'nun söylemlerinin sağdan aşırı sağa kaydığı yönündeki eleştirisi için ise “Kendime ait bir siyasal pozisyon tutmam söz konusu değildir. Partinin politikası çerçevesinde yer alırım” dedi.

Soylu: Valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Merkezi açılışının ardından yaptığı seçim sonucu da Habertürk TV'deki programda gündeme geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasıyla ilgili "Bizim biraz işimiz zorlaşacak. İşimiz şundan zorlaşacak, İstanbul'un, valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet... İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz." açıklaması yapmıştı.

Programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz ve program katılımcıları İçişleri Bakanı'na doktor ve kadına şiddet açıklamalarının ne kapsamda yapıldığı sorusunu yöneltti.

 

 

Soylu bu soruya "Çok basit ve çok net anlaşılmıyor mu?" yanıtı verdi, İmamoğlu hakkında iddialarda bulunup bulunmadığı ile ilgili ise "Yok iddiada bulunmam" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU