Diyarbakır'da 100 odalı güvercin oteli: Talep çok olduğu için yer bulunamıyor

Otel yöneticisi Mehmet Batmaz, "Kış aylarında talep daha fazla oluyor. O nedenle bu otelde yer bulmak ayrıcalıklı oluyor ve talep arttığı için yer bulunamıyor" dedi

Diyarbakır'da hizmet veren "Güvercin Oteli"nde meraklıları tarafından kiralanan odalarda konaklayan yaklaşık 10 bin güvercin sobayla ısıtılıyor.

"Gökela", "Atlas", "Zeytini", "Külreng", "Narenci" ve "Cigeri" gibi farklı ırklardan rengarenk güvercinlerin konakladığı otelde özellikle kış aylarında yer bulmak imkansız hale geldi.

Soğuk kış günlerinde güvercinlerine sıcak ve konforlu bir ortamda barınma imkanı sunmak isteyenler, elektrik ve odun sobası ile ısıtılan, fındık, fıstık ve bademin yanı sıra onlarca çeşit yem imkanı sunulan 3 bloklu Güvercin Oteli'ni tercih ediyor.

Toplam 100 odadan oluşan ve 24 saat kamera sistemi ve bekçiyle korunan otel, kış aylarında güvercin meraklılarının vazgeçilmezi haline geldi.

"Talep arttığı için yer bulunamıyor"

Otel yöneticisi Mehmet Batmaz,"Kış aylarında talep daha fazla oluyor. O nedenle bu otelde yer bulmak ayrıcalıklı oluyor ve talep arttığı için yer bulunamıyor. Kış aylarında güvercinlerin bakımı da zor oluyor. Bakımı için farklı yemler veriyoruz, ısınmaları için soba kuruyoruz. Onları ısıtmak için elektrik sobalarından odun sobasına kadar her türlü ısıtma sistemini kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Güvercinlere sağlık hizmeti de sunduklarını anlatan Batmaz, kış aylarında güvercinlerin çok fazla hastalandığını, hayvanların ısınması ve bakımlarının en iyi şekilde yapılması gerektiğini aktardı.

Batmaz, hasta olan güvercinleri tedavi ettirdiklerini, veteriner hekimlerin yönlendirmesiyle en iyi bakımı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Oteldeki 100 odanın tamamının dolduğunu dile getiren Batmaz, şöyle konuştu:

Şu an en az 100 kişi de sırada var. Güvercinlere daha güzel ve sistemli bir ortam hazırlamak için projemiz hazır. Güvercinler en güzel yerlere layık. Elimizden geldiğince onlara en güzel şekilde bakacağız. Güvercinlerin kış bakımı çok farklı. Vitamin, yem ve soba gibi hizmetleri en üst düzeyde yapıyoruz. Masrafı çok olmasına rağmen onlara olan sevgimiz masrafı ikinci planda bırakıyor. Günlük en az 10 bin lira masraf gidiyor. Kışın elektrik faturası çok fazla geliyor. Tüm odalarda ısıtma sistemi var.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU