Bad Bunny konserlerinin ardından en az iki bin kişi Kovid-19'a yakalandı

Konsere ünlü aktör Benicio del Toro da video mesajla katılmıştı

Konserde Kovid-19'un bulaşmasını önlemeye yönelik önlemler alınsa da stadyum hıncahınç doluydu (El Nuevo Dia/Alejandro Granadillo)

Porto Riko'da rapçi Bad Bunny'nin konserleri nedeniyle bu ay iki binden fazla kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. 

Yerel gazete El Nuevo Dia'nın haberine göre gerçek adı Benito Antonio Martinez Ocasio olan sanatçının 10 ve 11 Aralık'ta iki konser vermesinin ardından çok sayıda pozitif vaka kaydedildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Performanslar ABD'ye bağlı özerk bir bölge olan Porto Riko'nun başkenti San Juan'daki Hiram Bithorn Stadyumu'nda gerçekleşti. Etkinliklerden iki hafta sonra Porto Riko Epidemiyoloji Ofisi konsere giden veya konserde yer alan kişilerden biriyle temas eden kişilerin verilerinden en az iki bin pozitif koronavirüs vakası olduğunu tespit etti. 

Salgın, Omicron varyantının Porto Riko'yu da vurduğu sırada gerçekleşti. Porto Riko'da şu an günlük ortalama 5 bin 148 yeni vaka kaydedildiği belirtiliyor. Bu iki hafta öncesine kıyasla yüzde 5 binlik bir artış anlamına geliyor. 

Ön laboratuvar sonuçlarının Porto Riko'da geçen hafta toplanan pozitif örneklerin yüzde 92'sinin Omicron varyantı özellikleri gösterdiği ifade ediliyor. 

 

afp.jpg
Bad Bunny bu yıl "YHLQMDLG" albümüyle En İyi Latin Pop Albümü Grammy Ödülü'nü kazanmıştı (AFP)

 

Söz konusu konser Porto Riko'da yılın en merakla beklenen etkinliklerinden biriydi ve bu nedenle Bad Bunny'nin binlerce hayranı stadı doldurmuştu.

 

 

"P FKN R" adlı gösteri Porto Rikolu ünlü aktör ve yönetmen Benicio del Toro'nun seslendirdiği video mesajla başlamıştı. Aktör videoda, "Bu, denizin altında, büyük bir yanardağın dibinden başka bir galaksiye atlayan bir yıldızın öyküsü" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Newsweek, Be Latina

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU