BJK Başkanı Fikret Orman, Ali Koç’u tebrik etti; yeni sezon planlarını anlattı

Orman, Bein Sports'a verdiği röportajda "Fener Ol" kampanyasını övdü, Beşiktaş'ta gelecek sezonun nasıl şekilleneceğine dair mesajlar verdi

Fotoğraf: AA

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Bein Sports’a verdiği özel röportajda son dönemde Fenerbahçe camiasının gerçekleştirdiği "Fener Ol" kampanyası ve "Win Win" programları hakkında konuştu.

 

Fikret Orman Ali Koç AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Orman, “Fener ol kampanyası cesaret gerektiren bir kampanyaydı, ben bu kadar başarılı olmalarını beklemiyordum. Dost camiamızı tebrik ediyorum” dedi, Beşiktaş’ın böyle bir düşüncesi olmadığını ifade etti.

"Burak'a teklif geldiği doğru"

Beşiktaş Başkanı Orman kulubün gelecek sezon planlaması ile ilgili de konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Golcü futbolcu Burak Yılmaz için bir transfer teklifi aldıklarını ancak bu teklifin tatmin edici düzeyde olmadığını söyledi.

Orman, ayrıca Yılmaz'ın kariyerini siyah-beyazlı takımda bitirmek istediğini belirtti, kaptanlık için kendisini düşündüğünü ifade etti:

Kaptan hakkında daha karar vermedik ama kaptanın Burak Yılmaz olmasını istiyorum. Tecrübesi, yaşı, yapabilir bunu. Yönetim Kurulu'nda görüşeceğiz. Tabii hocamızın da görüşünü alacağız.

"Abdullah Avcı Türkiye'de yeni futbol akımının öncüsü"

Orman, teknik direktör Abdullah Avcı'nın Başakşehir'den Beşiktaş'a geliş sürecini de anlattı: 

Şenol hocanın Milli Takım'a gideceği günden itibaren istişareye başladık. Ne bekliyoruz, önümüzdeki süreçte futbol yapılanmasının nasıl bir konumlanması lazım, adaylarımız nedir, onu istişare ettik aramızda. Lig bitmeden görüşmelere başlamadık, çok da doğru bulmazdım. İlgilendiğimiz boşta olan hocalar da vardı. Lig bitmeden, birinin kendi işine konsantre olurken görüşmeyi etik bulmadığım için lig sonuna bıraktık. Bizim hissi karar vermememiz lazım, mantığımızla karar vermemiz lazım. Tabii ki duygularımız da var. Abdullah Avcı, başkanlığımda ilk kez gündeme gelen biri değil. Birçok kez aramızda konuştuğumuz bir isimdi. Samet hoca çok zor bir dönemde geldi ve bence başarılı oldu. Rıza hoca müthiş bir spor adamı, onunla da 2012'de çalışmak istemiştik ilk dönemde, o zaman Sivasspor'daydı. Çok düzgün bir kişi. Mehmet hoca öyle, kaptanımız, müthiş karakter, çok saygı duyuyorum. Sergen hoca da çok önemli işler yapıyor, doğru işler yapıyor sahada. Birileri kötü, birileri iyi diye bir şey yok. Hepsi iyidir. Yeni futbol akımının Türkiye'deki öncüsü Abdullah Avcı ile devam etmeyi uygun bulduk. Sözleşme işleri 10 dakikada bitti. Abdullah hoca bizden bir şey talep etmedi. Biz bütçemizi söyledik. Bizim önümüze bir menajer de koymadı. Bildiğim kadarıyla sözleşmede tazminat maddesi yok. Sezonluk 12 milyon TL'ye anlaştık.

 

Avcı Orman AA-min.jpg
Fotoğraf: AA

 

Başakşehir'den oyuncu alma taleplerinin olmadığını belirten Orman, futbol takımında gençleşmeye gidileceğini söyledi; bütçenin aşağıya çekilmek zorunda olduğunu anlattı: 

Her tarafta mali sıkıntılarımız var. İşlerimizde, fabrikalarımızda sıkıntılarımız var. Kulüpler de benzer. Daralmaktan kasıt demek değil ki bütçemizi daraltacağız. Gençleşmeye gideceğiz. Lig başlarken kimsenin düşünmediği Dorukhan ve Güven transferlerini yaptık. Güven'in oynadığı yerde Babel oynuyordu. Güven geldi, çok daha başarılı oldu. Devre arası 7 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. 3 takviyeyle, puan açısından baktığımızda ilk yarıya göre çok daha başarılı bir sezon geçirdik. Bu bütçeyle alakalı değil. Bu bir takım oyunu. Bu felsefenin hocası da bizde. Abdullah Avcı'dan bahsediyorum. Bütçesel anlamda, ücret olarak söylüyorum, oralara gitmeyeceğiz. Bu sene hem UEFA Avrupa Ligi'nde hem de ligde mücadele edecek bir takım kuracağız. Yüksek maliyetli dediğimiz şey, herkes maliyeti bonservis olarak görür ama maaş da var. Daha makul oyunculara gideceğiz.

"Kagawa ile konuşacağız" 

 

Kagawa.jpg
Fotoğraf: AA

 

Japon futbolcu Shinji Kagawa'yı tekrar takımda görmek istediklerini ifade eden Fikret Orman, "Ljajic'in bonservisini almıştık. Kagawa'yı kadromuzda düşünüyoruz ama kendisinin İspanya hayali var. Temmuz ayında tekrar konuşacağız. İspanya'da kendi istediği bir kontrat bulursa oraya da gidebilir" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU