Öztrak: İçişleri Bakanı belediyelerimizi bıraksın, milleti çarpanların peşine düşsün

"Sarayın ve İçişleri Bakanı'nın karın ağrılarını biliyoruz"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanma olasılığının sorulması üzerine "Gök kubbeyi başlarına yıkarız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Putin bile Erdoğan'la dalga geçti"

"Milletimiz, kendisini koruyup kollasın diye seçtiği hükümetin kendisine kumpas kurmasını hazmedemiyor" diyen Öztrak, döviz kurlarında önce yükseliş sonra yapılan müdahale hakkında şunları söyledi:

Erdoğan, eylülden beri sürekli konuşarak döviz piyasalarını kendisi köpürttü. Millete tuzak kurdu. Sonra da ‘köpük' dediği, milletin tasarruflarını alıp, döviz, faiz baronlarına, yandaşa bir güzel höpürdetti. Milleti çarptı. Bunu biz demiyoruz, Erdoğan'ın Nebati Bakanı diyor.  Peki küçük yatırımcıları korumakla görevli olan Bakan, görevini neden yapmadı? Neden olan bitene gözleri parlayarak baktı? Doların 8 lira 31 kuruşlardan 10 liraya gelmesi 49 gün sürdü, ama aynı doların 10 liradan 18 liralara gelmesi sadece 24 gün sürdü. Sadece 24 günde yüzde 44 devalüasyon. Putin bile Erdoğan'la dalga geçti. Dolar 10 lirayı geçti, Erdoğan konuşmalarıyla doların ateşini harladıkça harladı

"20 Aralık finansal kumpasının görünen yüzü"

Cumhurbaşkanı Eroğan'ın 20 Aralık akşamı kabine toplantısı sonrası açıkladığı  ‘Döviz garantili TL mevduatı' projesi hakkında konuşan CHP Sözcüsü, "Erdoğan o güne kadar söylediği her şeyi inkâr etti. 20 Aralık finansal kumpasının görünen yüzü döviz garantili TL mevduatı. Bununla uluslararası para çevrelerine, ‘ben faizle uğraşmaktan vazgeçtim, dolara teslim oldum' mesajı verildi. Yetmedi; aynı konuşmada, ‘sermaye hareketleri serbest kalacak' taahhüdü de verildi. Vatandaş için ise kur garantili vadeli mevduat, ‘ipteki cambaz' olarak kullanıldı" dedi.

"Milyarlarca doları o gece satıp doları düşüren kim?"

BDDK verilerine göre, 20 Aralık'tan 21 Aralık tarihine kadar vatandaşındöviz satmadığını aksine döviz aldığını kaydeden Faik Öztrak, Bankalarda gerçek kişilere ait döviz tevdiat hesapları 218 milyon dolar artmış. Peki milyarlarca doları o gece satıp doları düşüren kim? 20 ve 21 Aralık'ta hiçbir müdahale açıklaması yapılmadan, Merkez Bankası'nın arka kapısından 7 milyar dolar satılmış. 22 Aralık'ta satılan dolarlar da dikkate alınırsa Merkez Bankası'nın 9 milyar dolar sattığını bu işin uzmanları söylüyor. Yetmez; Merkez Bankası'nın arka kapısından aldıkları dahil, kamu bankalarının aynı günlerde toplam 20 milyar dolara yakın döviz sattığı ifade ediliyor. Anlaşılan 128 milyar doları buharlaştıran kafa geri dönmüş" diye konuştu.

"Artık kimse, ‘Ben yoktum Cumhurbaşkanıydım' deme hakkına sahip değil" diyen Öztrak, "Buradan soruyoruz: 18 liradan doları kim sattı,11 liradan kim topladı? Kamu bankalarının sattığı tüyü bitmedik yetimin hakkı olan 20 milyar doları, kimler ucuz ucuz topladı? Milletin dövizleriyle millet nasıl çarpıldı?" ifadesini kullandı.

"Utanmadan alkış bekliyor"

Döviz kurunun hala dalgalandığını belirten Öztrak, şöyle konuştu:

Erdoğan, millete kurduğu kumpas için bir de hayır dua bekliyor. Erdoğan, dolar kuru 8'den 18'e çıkarken de alkış istiyor, 18'den 12'ye inerken de alkış istiyor. Milletin sırtına bıçağı 9 santim daldırıyor, sonra bıçağı 6 santim geri çekiyor. Bıçak milletin sırtındayken utanmadan bir de milletten alkış bekliyor

"Bu ülkede Beyaz Türk-Siyah Türk diye bir ayrım yok, namuslular ve namussuzlar diye bir ayrım var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'te yaşanan olayın ardından küçük çocuğun ve ailesinin acısını kullanıp beyaz Türk-siyah Türk diyerek milleti bölüp parçalamaya uğraştığını savunan CHP Sözcüsü Öztrak,  " Millete çektiği kumpası böyle unuttururum sanıyor. Erdoğan'a açıkça söyleyelim: Bu ülkede beyaz Türk-siyah Türk diye bir ayrım yoktur. Bu ülkede namuslular ve namussuzlar diye bir ayrım vardır. Bu ülkenin namuslu vatandaşlarının alın teri, göz nuru, yılların emeği ve gayreti, bir gecede Erdoğan eliyle gasp edilmiştir. Erdoğan yırtıcı köpeklerle uğraşmayı belediyelere bıraksın. Kul hakkını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yutmak için fırsat kollayan saray ve şürekâsına bir baksın" dedi. 

BDDK'nın suç duyurusu

BDDK'nın Durmuş Yılmaz'ın da içinde bulunduğu 5 kişi hakkında itibar zedelemesi gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması hakkındaki soruya Öztrak, "Aslında BDDK, böyle bir soruşturma açarak kendi itibarını zedelemiştir. Ayıp diye şey vardır. Eski BDDK Başkan Yardımcısı olarak hayretler içinde seyrediyorum" dedi.

TÜİK Başkanı'na tepki

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in, Kemal Kılıçdaroğlu'na neden randevu vermediği ile ilgili "Kurumu siyasi tartışmaların bir parçası haline getirmek istemedim. Bu kurum, siyasetten ve tartışmalardan uzak kalıp ülkenin en kritik verilerini üretmeli" demesi sorulan Öztrak, "Bu Beyefendi herhâlde kendi web sayfalarında yazılanları okumuyor. TÜİK, ‘herkese bilgi veririm' diyor. TÜİK Başkanı, saraydan gelen talimatla bu açıklamayı yapmıştır. Kendisini siyasetin göbeğine atmıştır" diye konuştu.

"Gök kubbeyi başlarına yıkarız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İBB'ye yönelik özel teftişe ilişkin yaptığı "İstanbul'da bir şeylere zemin mi oluşturuyorsun" açıklamasında kastedilenin kayyum olup olmadığı ve olursa CHP'nin ne yapacağı sorusuna Öztrak, "Sarayın ve İçişleri Bakanı'nın karın ağrılarını biliyoruz. Umarız bu telaşla böyle bir saçmalığa tevessül etmezler. Aksi takdirde gök kubbeyi başlarına yıkarız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU