Hükümetin "fiyatları indirin" çağrıları sonrası market zincirlerinden indirim açıklamaları gelmeye başladı

CarrefourSA, gıda ürünlerinde yüzde 30 varan indirimler yaptığını duyururken, Migros ise aynı ürünlerde yüzde 10 indirim yapıldığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Döviz kurundaki sert düşüş sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, marketteki fiyatların da düşürülmesi yönünde esnafa çağrıda bulunmuş, fahiş fiyat uygulayan işletmelere yaptırım uygulanacağını söylemişti.

Yapılan çağrıların ardından market zincirleri, raflarda indirime gittiklerini duyurmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CarrefourSA'dan yapılan açıklamada, "Tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Tedarikçilerden aldığımız dönüşler ile fiyat indirimlerimiz artarak devam edecek" denildi.

Açıklamada Carrefour ve belirli markalardaki süt, ayçiçek yağı, kaşar peyniri, domates salçası su, maden suyu, tere yağ, tost peyniri, ıslak havlu, makarna çeşitleri, çay, zeytinyağı, un, pirinç, deterjan, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı ile domates, ayva, avokado ve karnabahar ürünlerinde yüzde 30'a varan indirim gerçekleştirildiği belirtildi.

Migros yüzde 10 indirim yaptığını duyurdu

Migros'tan yapılan açıklamada da, "Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulunmaya başlandı" denildi.

Açıklamada, üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile birlikte un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimlerin de hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "İndirimlerde anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirimler olarak yansıyacaktır. Üreticilerin yaptığı indirimlerin yanında ambalaj girdisi gibi maliyetlerde kontrol altına alınabilirse indirimler daha da etkinleşecektir" denildi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU