Bitcoin 10 bin doları geçti: Sırada ne var?

Kripto paranın değerinin 16 gün içinde 10 bin dolardan 20 bin dolara yükseldiği örüntünün benzeri yaşanabilir

Uzmanlar Bitcoin'un değerindeki artışın devam edeceğini düşünüyor / Fotoğraf: The Independent 

Bitcoin’in değeri dönüm noktası niteliği taşıyan 10 bin doları (yaklaşık 58 bin TL) neredeyse iki yıl sonra ilk kez geçti.

Değerinin 4 bin ila 20 bin dolar arasında gidip geldiği bu süre zarfında fiyatında görülen dalgalanma Bitcoin'in kripto para birimleri arasındaki ayırt edici özelliği oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu Bitcoin'in bir sonraki hamlesini tahmin etmeyi çok zorlaştırıyor. Ancak bazı piyasa analistleri 6 aydır fiyatı neredeyse devamlı artan Bitcoin'in henüz potansiyel değerine ulaşmadığını öne sürüyor.

The Independent’a konuşan kripto para ve blockchain yatırım şirketi KR1’in CEO'su George McDonaugh, “6 ay önce değeri 3 bin 200 dolar (yaklaşık 19 bin TL) olan Bitcoin olağanüstü bir yükseliş gösterdi. Bitcoin’in değerinin 10 bin doları geçmesiyle kripto paraların gelip geçici bir moda olduğunu düşünenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı… Değeri psikolojik sınırı geçen Bitcoin’in yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum. İnsanlar Bitcoin almaya karar verip olacakları görmek için bekleyecek, tıpkı binlerce kişinin her gün yaptığı gibi” dedi. 

Bitcoin, ether ve ripple gibi önemli kripto para birimlerinin değerleri hafta sonu yaşanan artışın ardından nispeten sabit kaldı. Yatırımcılar değişimin pozitif yönde olup olmayacağını görmek için bekliyor.

 

 

Bunun gerçekleşmesi için yatırımcıların ilgisini Kasım 2017’de görülene benzer şekilde Bitcoin’e çevirmesi gerekiyor.

Bitcoin 10 bin doları ilk geçtiğinde fiyat artışının kalıcı olduğunu düşünen ve kısa sürede kar elde etmek isteyen insanların ilgisi sonucu bu para birimine yoğun bir yatırım gerçekleşmişti.

İnternet aramalarının sayısına bakmak Bitcoin’e olan ilgiyi değerlendirmenin iyi bir yolu. Geçen haftalarda Google’da yapılan aramalar artsa da, 2017’nin sonlarındaki grafiğin altında bir görüntüyle karşı karşıyayız.

Öte yandan ikinci bir fırsatı kaçırma korkusu daha büyük bir yatırım dalgasını tetikleyebilir.

The Independent'a konuşan The Crypto Trader kitabının yazarı Glen Goodman, “Yatırımcıların çoğu masadan bir miktar karla kalkmak isteyecektir. Ancak 2017’de Bitcoin 10 bin doları geçtikten 16 gün sonra fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara yaklaştığını hatırlamakta fayda var” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU