Kuşların yemine göz diken "açgözlü" sincap sıkışıp kaldı

"Bir süreliğine kuruyemişten uzak dursa iyi olur"

Sincabı kurtaran Claire Mitchell, "Bacakları yemlikten dışarı sarkıyordu, bana bacada sıkışmış Noel Baba'yı andırdı" dedi (RSCPA)

Birleşik Krallık'ta bir sincap, yemek bulmak için girdiği kuş yemliğinde sıkışıp kaldı.

Kuzey Lincolnshire'daki Scunthorpe bölgesinde bir kişi, 17 Aralık'ta bir sincabın kuş yemliğinin içinde sıkıştığını gördü ve Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği'yle (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals - RSPCA) iletişime geçti. 

RSPCA görevlisi Claire Mitchell, sincabın başının, göğsünün ve kollarının yemlikte sıkıştığını, hayvanın sadece kuyruğunun ve ayaklarının dışarıda kaldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sincabın durumunu bacada sıkışan Noel Baba'ya benzeten Mitchell, "Bu açgözlü çocuk yemliğe girip Noel kuruyemişleriyle tam bir ziyafet çekmiş ve geri çıkamamış" dedi.

Mitchell, sincabı sıkıştığı yemlikten sorunsuz şekilde kurtardığını söyleyerek, "Bariz şekilde korkmuştu fakat hiçbir şekilde incinmemiş görünüyordu" ifadelerini kullandı. 

RSPCA görevlisi, "Bir süreliğine kuruyemişten uzak dursa iyi olur" dedi. 

Mitchell, bölge sakinlerine de uyarıda bulunarak "Yabani bir hayvanın sıkışıp sıkışmadığını görmek için yemliklerinizi kontrol edin ve tatile gidiyorsanız yemlikleri sökün" dedi.



Independent Türkçe, BBC, Metro.co

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU