Zengin Hint düğünlerine katılanlar yaşadıkları sıradışı anları anlattı

"Gelin salonda tropikal yağmur ormanı yaratmak istediği için bazı Avrupa ülkelerinden egzotik kelebek ve kuş ithal ettiler"

Renkli Hint düğünleri son dönemde lüks detaylarıyla ön plana çıkıyor (Instagram/@1plus1studio)

Dünyanın pek çok yerinde lüks kutlamalar dikkat çeken görüntülere sahne olsa da şatafatlı Hint düğünlerindeki sıradışı detaylar çoğunu gölgede bırakacak nitelikte.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle karada evlenmektense havada dünya evine girmek için jet kiralayan çiftten geleneksel düğün alayı baraat'a paraşütle inen damada kadar pek çok sıradışı Hint düğünü örneği mevcut. 

Çok sayıda davetlinin yer aldığı renkli kutlamalar genellikle 3 ila 5 gün sürüyor. Bu açıdan endüstrinin 50 milyar dolar (yaklaşık 550 milyar TL) değerinde olması pek de şaşırtıcı görünmüyor. 

Düğün fotoğrafçısı Monisha Ajgaonkar lüks tercihlerin inanılmaz bir hal aldığını şu şekilde aktarıyor:

Daha önce pek çok Hintli, düğünlerinde poz vermesi için özel olarak aileye yabancı kişileri işe alırdı ve hatta bazen bu kişiler insandan masa işlevi görürdü. Ancak şimdi bu bayağı eğilimlerden daha sıradışı deneyimlere doğru bir kayma görüyoruz.

Endüstrinin içindekilere göre yemekten dekorasyona çiftler özel günlerinin unutulmaz olması için milyonlarca dolara mal olsa bile tüm imkanlarını seferber ediyor. 

Düğün fotoğrafçılığı şirketi Knotting Bells'in kurucularından Shrey Bhagat ise şunları söylüyor:

Müşterilerin istediği birçok tuhaf fantezi var ve özellikle düğüne girişlerinde aşırıya kaçmak istiyorlar.

Bhagat, İtalya'nın Como Gölü'nde düzenlenen bir düğünde yakın zamanda yaşanan bir olayı anlattı şu ifadelerle anlattı:

Gucci Ailesi filmindeki malikanede düğün fotoğrafları çekiyorduk ve damat helikopterle gelmekte ısrar etti ama malikaneye iniş izni alamadı. Damat yine de helikopterle gelirken malikaneye 10 dakika uzaklıktaki bir noktada inmelerine izin verilen düğün alayının geri kalanı tekneyle geldi. Tekne daha sonra çiftin varmalalarını (çiçek kolyesi) değiştirmek için de kullanıldı.

 

knotting bells.png
Bir gelin damatın düğüne helikopterle giriş yapmasını bekliyor (Knotting Bells)

 

Lüks düğün tasarımcısı ve organizasyon şirketi FB Celebrations'ın kurucusu Bhavnesh Sawhney ise şunları söyledi:

Gelinin Bentley marka bir arabayla gelmekte ısrar ettiği Jaipur'daki bir sarayda düğün yaptık. Jaipur'un yolları Bentley'nin düğün mekanına dönmesi için çok dardı ve gelin sıkıştı. Bu yüzden ekibim ağır düğün lehengası (geleneksel gelinlik) içindeki gelini taşımak zorunda kaldı.

 

knotting bells2.jpg
Como Gölü'nde tören yapan çift (Knotting Bells)

 

WhatKnot Wedding Photography'nin kurucusu Aditya Mahagaonkar da şunları dile getirdi:

Yakın zamanda çekimlerini yaptığımız bir düğünde gelin ve damat Hindu Tanrı ve Tanrıçası Rama ve Sita gibi giyinip ok ve yay kuşandı ve devasa bir at arabasına bindi. Ve tüm bunlar Mumbai'deki bir otelde düzenlenen kapalı düğün için yapıldı.

Öte yandan Ajgaonkar, yapımı iki aydan uzun süren Bollywood esintili bir düğün seti kurduklarını da belirtiyor:

Bollywood filmi RamLeela'dan çok fazla ilham alan bir müşterim vardı. Filmin setini yeniden yarattılar. Çiftin filmdeki girişini yeniden oluşturan bir giriş yapmak için koreograflar bile tuttular. Ama beni en çok şaşırtan işçilere bu setin yapımının ne kadar sürdüğünü sorduğumuzda 60 ila 80 gün sürdüğünü ve düğün günü mekanda kendilerine yemek ikramı bile yapılmadığını söylemeleriydi.

 

DOTDUSK STUDIOS.jpg
Düğün alayı için bir damat Batmobile yaptırmıştı (DOTDUSK STUDIOS)

 

Düğün planlama sitesi WedMeGood'un kurucularından Mehak Sagar düğün salonunda tropik orman kurduran çiftin başına gelenleri şöyle anlattı:

Gelinin salonun içinde tropik orman yaratmak istediği bir düğün yaptık. Bu yüzden bazı Avrupa ülkelerinden egzotik kelebek ve kuş ithal ettiler. Bu kuşlar daha sonra kapalı mekanın her yerine dışkılamaya başladı ve ortam süper kaotik bir hal aldı.

Sagar bir başka örneğiyse şu şekilde anlatıyor:

Bir çift kokteyl partisi için dev bir top havuzu yarattı ve havuzun içine yemek masaları kondu. Başka bir çift düğünlerinde devasa insan boyutunda Toblerone dağları istedi. Bu süper abartılı şeyler her şeyden çok düğünü unutulmaz kılmakla ilgili.

Mahagaonkar bir müşterisinin tek bir kokteyl partisi için tüm arkadaşlarını ve ailelerini Hindistan'dan Las Vegas'a uçakla götürdüğünü söyledi. 

8 yıldır düğün endüstrisinde olan Bhavnesh Sawhney çiftlerin bu tür kutlamalar için 5 ila 6 milyon dolar (yaklaşık 55 ila 66 milyon TL) harcamaya hazır olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe, Vice News

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU