Cinsel istismar iddialarını kabul eden James Franco bu kez de Depp-Heard davasıyla gündemde

Johnny Depp, Amber Heard'ün kendisiyle evli olduğu sırada Franco'yla ilişki yaşadığını iddia ediyor

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'in kendisini rol arkadaşı James Franco'dan kıskandığı için sinir krizi geçirdiğini iddia etmişti (AP)

Öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmesiyle gündeme gelen Amerikalı aktör James Franco'nun Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki davada ifade vereceği ortaya çıktı. 

43 yaşındaki Franco'ya davada, o dönem Depp'le evli olan Heard'le ilişki yaşayıp yaşamadığı sorulacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp'in avukatları aktöre, Heard'ün şiddet gördüğünün kanıtı olarak sunduğu yüzündeki yaraları görüp görmediğini de sormak istiyor. Heard, Depp'in kendisine çeşitli biçimlerde şiddet uyguladığını iddia ediyor. 

Franco'nun, Depp'in Heard'e açtığı 50 milyon dolarlık (yaklaşık 550 milyon TL) iftira davasında 2022'nin ilk aylarında ifade vermesi bekleniyor.  

Depp, Heard'e 2018'de Washington Post'ta aile içi şiddet kurbanı olduğuna yönelik kaleme aldığı yazı gerekçesiyle ABD'nin Virginia eyaletinde dava açmıştı. Heard yazıda isim vermese de Depp kendisinin kastedildiğinin açık olduğunu söylüyor. Depp ayrıca hakkındaki tüm istismar iddialarını reddediyor. 

Öte yandan Mayıs 2016'da Depp'le yaşadığı kavgadan 24 saat sonra Heard'ün Franco'yla asansöre binmesinin görüntüleri ilişki iddialarını gündeme getirmişti. Kayıtlar nedeniyle Franco'ya mahkeme celbi gönderilmişti. 

Franco ve Heard, o dönem evli olan çiftin birlikte yaşadığı evin asansöründen ayrılırken görüntülenmişti. Aktörün söz konusu davada kilit bir rol oynayabileceği düşünülüyor.

Bununla birlikte James Franco, oyunculuk okulunda öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğuna yönelik 4 yıl önce gündeme gelen iddiaları bu hafta kabul etmiş ve o dönem aklının başında olmadığını söylemişti. Franco'yu istismarla suçlayan kişilerin avukatlarıysa aktörün açıklamalarını "bütünüyle duyarsız" diyerek eleştirdi. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Russia Today, Birgün

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU