Elon Musk, Dogecoin'e neden destek verdiğini açıkladı

Tesla, Dogecoin'in bazı ürünlerin satışında kabul edileceğini duyurmuştu

274 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengini olan Elon Musk, Dogecoin'in arkasında olduğunu, Twitter'da 4 Şubat'ta paylaştığı görselle göstermişti (Twitter/@elonmusk)

Elon Musk, Dogecoin'e neden destek verdiğini, kripto para biriminin kurucularından birine verdiği yanıtla 23 Aralık'ta açıkladı.

Attığı tweet'te "Amacım bir şeyler inşa etmek, para kazanmak ve eğlenmek" diyen Billy Markus, "Bitcoin'in sadece yeni zengin insanlara güç verdiğini" savundu. Tesla ve SpaceX CEO'su ise bu tweet'e şu yanıtı verdi:

Doge'u bu yüzden destekliyorum.

 


Bir internet miminden doğan köpek temalı Dogecoin, 2013'te oluşturuldu. Musk da "halkın kriptosu" dediği bu paraya verdiği destekle biliniyor. Teknoloji milyarderi, 13 Aralık'ta yayımlanan bir konuşmasında Dogecoin'in potansiyelinin Bitcoin'den daha yüksek olduğunu söylemişti. Musk, Dogecoin'in işlemler konusunda daha iyi olduğunu savunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en zengini bir gün sonra attığı tweet'te Tesla'nın bazı ürünlerinin satışında Dogecoin'in kabul edileceğini açıklamıştı. Ancak hangi ürünlerin alınabileceğine dair detay vermemişti.

Envanterinde giyimden oyuncak arabalara farklı ürünler barındıran Tesla'da fiyatlar 50 ile 1900 dolar (yaklaşık 550 ile 20 bin TL) arasında değişiyor.

Öte yandan Tesla bu konuda yalnız değil. ABD merkezli ünlü sinema zinciri AMC, Dogecoin'le ödeme kabul etmek için çalışma başlattıklarını eylülde duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Future, Forbes, Euronews Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU