Çin'den sosyal medya fenomenlerine uyarı: Yıl sonuna kadar vergilerinizi ödeyin

Eksik beyan edilen kazançlarla ilgili vergi işlemlerinin tamamlanmaması durumunda ciddi cezalar uygulanacağı bildirildi

Çin'deki Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi, vergi kaçakçılığına "sıfır tolerans" gösterileceğini bildirmişti (Reuters)

Çin, eğlence sektörü çalışanlarına ve sosyal medya fenomenlerine vergi işlemlerini tamamlamaları için yıl sonuna kadar müddet tanıdı.

Pekin ve Şanghay gibi şehirlerin yanı sıra Guangdong, Cıciang ve Jiangsu gibi eyaletlerdeki vergi dairelerinin çarşamba günü yayımladığı açıklamada, eksik beyan edilen kazançlarla ilgili vergi işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanmaması halinde ciddi cezalar uygulanacağı bildirildi.  

Guangdong eyaletindeki vergi dairesinden yapılan açıklamada "Eğer kişiler vergiyle ilgili inceleme ve düzeltmelerini kendileri kapsamlı şekilde gerçekleştirmezse, vergi dairesi konuya dair ciddi adımlar atacak" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin, son dönemde vergi kaçakçılığına yönelik inceleme ve denetimleri sıkılaştırdı.

Pazartesi günü ülkenin "canlı yayın kraliçesi" Huang Wei'nin vergi kaçakçılığı nedeniyle 1,34 milyar Çin Yuanı (yaklaşık 2,4 milyar TL) para cezası ödemesine karar verilmiş, ertesi gün de toplamda en az 110 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesapları kapatılmıştı.

Cıciang eyaletindeki vergi dairesi, Viya adıyla da bilinen 36 yaşındaki sosyal medya fenomeninin 2019-2020 arası 643 milyon Çin Yuanı (yaklaşık 1 milyar TL) vergi kaçırdığını bildirmişti.

Ağustosta Çinli oyuncu Zheng Shuang'ınsa vergi kaçırdığı gerekçesiyle 299 milyon Çin Yuanı (yaklaşık 545 milyon TL) ceza ödemesine karar verilmişti.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filminde Blink karakterini, Iron Man 3'teyse Wu Jiqai'yi canlandıran Çinli oyuncu Fan Bingbing de 2018'de vergi kaçakçılığı nedeniyle 883 milyon Çin Yuanı (yaklaşık 1,6 milyar TL) ceza almıştı.



Independent Türkçe, France 24, Wionews

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU