Tesla CEO'su Elon Musk: 'Duyarcılık', uygarlığa karşı büyük tehdit

"Mizahın olmadığı, nefret ve kınamayla dolu bir toplum mu istiyoruz?"

Elon Musk, geçen hafta Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilmişti (Reuters)

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, siyasi doğruculuğu ve "duyarcılığı" (wokeness) eleştirdi.

The Babylon Bee adlı YouTube kanalında salı günü yayımlanan söyleşide Musk, duyarcılık için "akıl virüsü" tabirini kullandı ve bunun "muhtemelen modern uygarlığa karşı en büyük tehditlerden biri" olduğunu söyledi.

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in de CEO'su olan Musk, "Mizah yapmak sorun yaratmamalı. Duyarcılık komediyi yasadışı bir hale getirmeye çalışıyor, bu da iyi değil. Mizahın olmadığı, nefret ve kınamayla dolu bir toplum mu istiyoruz?" dedi.

Musk, komedyen Dave Chappelle'e yöneltilen "iptal kültürü" tepkilerine de karşı çıkarak "Duyarcılık temelinde bölücü, ayrımcı ve nefret dolu. Kötü insanlara, sahte bir erdem zırhıyla zalim davranabilmeleri için bir kalkan sağlıyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekimde ABD'li komedyen Chappelle'in Netflix'te yayımlanan The Closer adlı gösterisi transfobik olduğu gerekçesiyle tepki toplamıştı.

Chappelle'in gösterisinde trans bireylerle ilgili yorumları, ifade özgürlüğü ve nefret söylemi tartışmalarının fitilini ateşlerken, Netflix CEO'su Ted Sarandos da komedyene başta destek vermiş, sonradan açıklamaları için özür dilemişti.

Öte yandan yaşananlara tepki olarak bazı Netflix çalışanları greve gitmişti.

Söyleşide Musk, cinsel tacizle suçlanan eski New York Valisi Andrew Cuomo'ya soruşturma sürecinde uygunsuz şekilde yardım ettiği ortaya çıkan CNN haber sunucusu Chris Cuomo'nun kovulmasına dair de konuştu.

Musk, neden CNN'e çıkmadığı sorulduğunda "O kadar da sapık değilim" dedi.

En az 12 kadın, Cuomo'yu farklı zamanlarda kendilerine cinsel tacizde bulunmakla suçlamıştı.



Independent Türkçe, RT, The Post Millenial

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU