DİSK Basın-İş’ten Habertürk yönetimine çağrı: Sarıkaya’nın bütün görevleri sona erdirilsin

Basın-İş, Sarıkaya’nın Habertürk Ankara Temsilciliği görevinden istifa ettiğini hatırlatırken diğer görevlerinin devam edip etmediğinin net olmadığını vurguladı

Fotoğraf: Independent Türkçe

DİSK Basın İş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaparken İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya’ya tepki göstermek için Habertürk binası önünde protesto düzenledi.

“Basın emekçisine atılan tokada sessiz kalmıyoruz” yazılı pankartla yapılan açıklamada, “Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA çalışanına tokat atması sadece gazeteciler arasında değil, kamuoyunda büyük tepki topladı” denildi.

Atılan tokadı “medyada yıllardır süren ücret uçurumuyla semirmiş, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesi” olarak niteleyen Basın-İş açıklamasında “O tokat gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş halidir. O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır.  O tokat biz gazetecilerin, genelde tüm emekçilerin kırmamız gereken kolu da bize yeniden göstermiştir. Emekçilere atılan tokat affedilemez!” ifadelerine yer verdi.

Açıklama şöyle devam etti:

Olayın görüntülerinin çıkması ve sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine şaşırtıcı olmayacak şekilde, birçok gazeteci Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladı. Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanlar çalışanlara, basın emekçilerine açıkça eziyet ediyor. Ve bu eziyetlere işi kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor. Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli. Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya Habertürk’ün Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiğini açıkladı. Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediği net değil. Pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde iş arkadaşına şiddet uygulamak, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna, titrine güvenerek yapmak, asla kabul edilemez. Habertürk yönetimine çağrımız Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmesidir. Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır. Saldırı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım.

Türkiye’nin yeni bir dönemi konuştuğu kaydedilen açıklamada, “Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım yeni medya, eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU