Gazeteler 23 Haziran sonuçlarını hangi başlıkla gördü?

Tekrarlanan istanbul seçimini Ekrem İmamoğlu'nun kazanması gazete manşetlerinde

83 günün ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için ikinci kez sandık başına giden İstanbul 800 bir oy farkla Ekrem İmamoğlu'nu seçti. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 99.37'si açılan sandıklarda kullanılan 8 milyon 868 bin 664 oydan 4 milyon 741 bin 868'ni Ekrem İmamoğlu aldı. 

23 Haziran 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin henüz netleşmeyen sonuçlarıyla beraber gazeteler Akşam, BirGün, Cumhuriyet, Hürriyet, Karar, Milli Gazete, Milliyet, Sabah, Sözcü, Star, Yeni Akit ve YeniÇağ tarafından nasıl görüldüğünü derledik.

 


Akşam Gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının "Uyum içinde çalışırım", Binali Yıldırım konuşmasının "Yardım etmeye hazırız" bölümünü haberlerinde başlık olarak kullandı.
 


Baskı, yalan, adaletsizlik, haksızlık yenildi üst başlığı ile "Yolun sonu göründü" manşetini atan BirGün Gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun "Yeni bir başlanığıç için kolları sıvıyoruz" sözünü öne çıkardı.
 

 
Cumhuriyet Gazetesi, 23 Haziran seçim sonucunu "Halkın zaferi" manşeti ile gördü.  
 


"İstanbul'un tercihi" başlığını manşette kullanan Hürriyet Gazetesi, sonuçların belli olmasının ardından, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, İmamoğlu ve Yıldırım'ın açıklamalarına yer verdi.
 

 
"Sandıkta Deprem" manşetini atan Karar Gazetesi, "31 Mart'ta millet ittifakı adayı İmamoğlu'nun kazandığı seçimin ipteline sandığın tepkisi büyük oldu. İlk seçimde dakibi Yıldırım'ı 13 bin oyla geçen İmamoğlu bu kez 800 bin oy farkıyla İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı seçildi" başlığıyla çıktı. 
 

 
Milli Gazete, "Fark değişti, sonuç değişmedi" manşetiyle çıktı. 
 


Milliyet Gazetesi'nin başlığı "İstanbul seçimini yaptı". Gazete İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebini manşetaltı olarak kullandı.
 


Sabah Gazetesi okuyucusuna 23 Haziran sonucunu "Tertemiz seçim İstanbul'a yakıştı" üst başlığı ve "Demokrasi Kazandı" manşetiyle duyurdu. 
 


Sözcü Gazetesinin manşeti: Tarihi Fark
Gazete başlık olarak "Geçmişi 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz" başlığını kullandı.

 


Sürmanşete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birlik ve beraberlikle 2023'e yürüyeceğiz" sözlerini çıkaran Star Gazetesi, manşete "İstanbul seçimini yaptı" başlığını attı.

 

 
Yeni Akit Gazetesi 23 Haziran seçim sonucunu "25 yıl sonra sola teslim" başlığıyla verdi. 
 


Yeni Çağ Gazetesi manşeti: Hak yerini buldu

 

* Gazeteler alfabetik sıraya göre dizilmiştir
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU