Hürriyet yazarı: Cevdet Bey, gözümüz kulağımız sizde...

“Cevdet Bey, lütfen bu kanun teklifine siyaset üstü bakın. Gerekirse tasarı haline gelmesi için bütün partileri bir araya getirin”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Cevdet Yılmaz’a kedi ve köpek mamalarındaki yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 1’e çekilmesi konusunda çağrı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çekirge, bugünkü köşe yazısında CHP’li milletvekili Alpay Antmen’in evcil hayvan mamaları hakkında bir kanun teklifi verdiğini hatırlattı ve şunları yazdı:

O teklif şimdi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. Neyi bekliyor? Komisyon Başkanı’nın teklifi gündeme almasını. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz. Cevdet Bey geçmişte çok başarılı bir bakanlık yapmıştı. Acaba bu teklifi ciddiye alacak mı?

Dikkat ederseniz milletvekillerinin hangi partiden olduğunu yazmadım. Çünkü... Can dostlarımızın açlıkla karşı karşıya kaldığı böyle bir dönemde: Hayvan sevgisi, siyasetin de üzerindedir. Çünkü onların “partileri” yok... Ama masum “patileri” var... Tabii olayın bir de gerçeği var. Milletvekili Antmen’in hazırladığı tek kişilik bir teklif. Eğer bakanlık hazırlasaydı o zaman tasarı olacaktı ve çok büyük hızla Komisyon’dan geçip Genel Kurul’a gelecekti. Ve aynı hızla yasalaşacaktı.

İşte o nedenle diyorum ki: “Cevdet Bey, lütfen bu kanun teklifine siyaset üstü bakın. Gerekirse tasarı haline gelmesi için bütün partileri bir araya getirin... Eminim ki, komisyondaki bütün parti temsilcileri bunu destekleyecektir...”

Sonuçta Mersin Milletvekili Alpay Antmen CHP’den olabilir... Ama bana göre “parti” ile “patileri” ayıracak kadar değerli bir hayvansever... Evinin bahçesinde kediler besliyor. Bir “Minnoş”u bir de “Miço”su var... Evet, Cevdet Bey: Bu fırsatı komisyonda değerlendirip bize de bir müjde verseniz... Gözümüz kulağımız sizde...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU