ABD’de öğretmenlerin nakit para ödülü için yarıştırıldığı müsabakanın organizatörleri özür diledi

Öğretmenlerin yerden topladığı nakitler, sınıfları yenilemek için gereken fonlara gidecekti

10 öğretmen hokey stadının ortasındaki hasırdan dolar toplarken görülüyor (Twitter/Annie Todd)

Güney Dakota'da 10 okul öğretmeninin katıldığı "distopik" etkinliğin organizatörleri, öğretmenlere ve mesleklerine verilen utanç için özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denny Sanford Premier Center'da Sioux Falls Stampede küçükler buz hokeyi maçı sırasında cumartesi düzenlenen "Nakde Saldır" etkinliğinde, öğretmenler sınıflarını ve okullarını yenilemek için gereken fonlara ekleyebilmek için mümkün olduğu kadar çok dolar banknotunu toplamak amacıyla yerde emeklemek zorunda kaldı.

Etkinlik sosyal medyada ciddi biçimde eleştirilirken kullanıcılar etkinliği Netflix'in son popüler yapımı Squid Game ve Açlık Oyunları (Hunger Games) film serisiyle kıyasladı.

"Nakde Saldır" tanıtım etkinliğini düzenleyen CU Mortgage Direct ve Sioux Falls Stampede hokey kulübü eleştiriler üzerine pazartesi özür diledi.

Organizatörler, etkinliğin maksadının "öğretmenlere olumlu ve eğlenceli bir deneyim" sunmak olsa da organizasyonun "katılan öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine karşı nasıl küçük düşürücü ve aşağılayıcı göründüğünü" fark ettiklerini belirtti.

 

 

Etkinliği düzenleyenlerin açıklamasında, "Derinden pişmanlık duyuyoruz ve etkinliğin neden olmuş olabileceği herhangi bir utanç için tüm öğretmenlerden özür diliyoruz" dendi.

Açıklamada tanıtım faaliyetinin bölgedeki öğretmenler ve sınıfları için kaynak yaratmayı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği de ifade edildi.

Organizatörler kendilerine gelen toplam 31 başvuru arasından rastgele 10 öğretmen seçtiklerini söyledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Oyuna katılan öğretmenler toplamda 5 bin doların (yaklaşık 71 bin TL) üzerinde bir meblağ ve her biri en az 500 dolar (yaklaşık 7 bin 100 TL) aldı. Etkinlikten önce her öğretmenin kısa biyografisi çıkarıldı ve biz okullarıyla fonların ne için kullanılacağına vurgu yaparken öğretmenler tanıtıldı.

Organizatörler, oyuna katılan öğretmenlere ilave 500 dolar vereceklerini söyledi.

Etkinliğe katılamayan diğer başvuru sahiplerine de aynı meblağ ödenecek.

Sosyal medyada viral hale gelen oyunun videolarında hokey stadyumunun ortasında, spot ışığın altına yerleştirilmiş bir hasıra binlerce dolarlık banknot yayıldığı ve gürültülü tezahüratlar arasında katılımcıların hasıra doğru yürüdüğü görülüyor.

Oyun başlayınca öğretmenlerin kıyafetlerini (kapüşonlar, gömlekler ve pantolonlar) avuç avuç parayla doldurduğu görüldü. Katılımcılardan biri de şapkasını doldururken görüldü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU