Amazon çalışanının son mesajı, şirketin çöken depodan çıkmaya izin vermediğini gösterdi

"Eve gelmek için 20 dakikaya yakın zamanı vardı"

Amazon, yaptığı açıklamada çalışanlarını güvenli bölgeye taşımaya çalıştığını öne sürmüştü (Reuters)

ABD'nin orta ve güney kesimlerini cuma ve cumartesi etkisi altına alan kasırgalar yüzü aşkın kişinin ölümüne neden olurken bir acı haber de Illinois eyaletindeki Amazon deposundan geldi. Cuma çöken depodan 45 kişi kurtarılırken 6 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. 

New York Post'a konuşan Cherie Jones, 13 yıldır sevgilisi olan Larry Virden'ın ölümünden dolayı çevrimiçi ticaret devini eleştiren açıklamalar yaptı. 

Jones, 46 yaşındaki Virden'ın kendisine olaydan önce kendisine attığı mesajda, şirketin çalışanlarına fırtına geçene kadar depoda kalmalarını söylediğini aktardı: 

Ondan yazılı mesajlar aldım. Amazon kamyonuna ne zaman yükleme yaptığını ya da ne zaman geri döneceğini hep bana yazardı. Ben de ona "Tamam, seni seviyorum" derdim. O gün attığı mesajda "Amazon fırtına dinene kadar buradan ayrılmama izin vermiyor" dedi. 

Sevgilisinin son mesajını 20.23'te aldığını belirten Cherie Jones, kasırganın 20.39'da depoyu vurduğunu hatırlattı. Birlikte yaşadıkları evin depoya yalnızca 13 dakika mesafede olduğunu belirterek Virden'ın eve dönecek zamanının olduğunu söyledi:

Eve gelmek için 20 dakikaya yakın zamanı vardı. Ondan aldığım son mesaj bu oldu. Son mesajından sonra "Yaşadığımız yerde sadece şimşek çakıyor" yazdım. Sonrasında ise ondan hiçbir şey gelmedi.

Amazon
Virden, 4 çocuğa birden babalık yapıyordu (Cherie Jones)


Amazon'u bu ölümden dolayı çok da suçlayamadığını belirten Jones, "Ya çıkmasına izin verselerdi?" sorusunu kendine sorduğunu ve sevgilisinin bu durumda hayatını kaybetmeyeceğine inandığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 aydır Amazon'da çalışan Virden, 2003'te ABD'nin Irak'a yönelik askerî müdahalesi sırasında orduda görev yapmıştı. 

Jones, Virden'ın açık havada çalışmayı sevdiği için bu işi tercih ettiğini ifade etti. Sevgilisinin Irak günlerine atıfta bulunarak "Yaklaşık 200 metre kadar yakınında bir füze patlamıştı. Oradayken Tanrı'yla barışarak ölmeye hazırlanmıştı. Ama şimdi ölmesini istemezdik" dedi.

Amazon, geçmişte depo çalışanlarına cep telefonu yasağıyla dikkat çekmişti. Bloomberg'e konuşan işçilerden biri, bu yasak pandemiyle beraber kalkmamış olsa da buna uymayacağını belirtti: 

Bu ölümlerden sonra kendi güvenliğim için hayatta Amazon'a güvenmem. Eğer "Cep telefonu yasak" derlerse istifa ederim.


Independent Türkçe, New York Post, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU