DSP Lideri Aksakal sandığa gitmedi: Oy verebileceğimiz aday yok

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin 23 Haziran için aday göstermediğini hatırlattı, "Dolayısıyla sandığa gitmemize gerek yok" dedi

Fotoğraf: AA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara'da olduğunu ve oyunu kullanmayacağını söyleyen Aksakal, Parti Meclisi'nin 12 Mayıs'ta toplanarak karar aldığını hatırlattı:

"DSP için 31 Mart yerel seçimleri tamamlanmıştır dedik. Adayımız çekildiği için parti meclisimiz, yeni bir aday göstermeme kararı almıştı. Dolayısıyla bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birisini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok zaten.

Seçimlerin hayırlı sonuçlar getirmesi dileğinde bulunan Aksakal, "Keşke YSK böyle bir süreci yaşatmamış olsaydı. Ama inanıyorum ki İstanbul halkı güzel bir demokrasi örneği verecek. Bu seçimleri de geride bırakacağız, önümüzdeki süreçlere bakacağız artık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU