Uçakta uyuyakalan yolcunun korku dolu anları: Zifiri karanlıkta tek başına, kapılar kilitli ve telefonun şarjı yok

Başından geçenleri atlatmakta güçlük çeken yolcu, “Kötü bir rüya gördüğümü sandım” dedi

Yolcunun anlattıklarını doğrulayan Kanadalı havayolu şirketi, olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi / Fotoğraf: The Independent

Kanada’da Quebec’ten Toronto’ya gerçekleşen 90 dakikalık uçuş sırasında uyuyakalan bir yolcu, gözünü açtığında kendisini zifiri karanlıkta tek başına buldu.  

Kanadalı havayolu şirketi Air Canada’nın iç hatlar uçuşu sırasında uykuya dalan Tiffani Adams, uyandığında uçağı Toronto’da park yerine çekilmiş, içerisi boşalmış ve temizlenmiş halde buldu.

Mürettebat tarafından nasıl olduysa fark edilmeyen yolcu, görünüşe göre geceyi de kilitli uçağın içinde geçirmişti.

Başından geçenleri havayolu firmasının Facebook sayfasında paylaşan Adams, şunları yazdı:

1,5 saat süren kısa uçuşumun muhtemelen yarısına gelmeden uyuyakalmışım. Gece yarısı civarı (uçağın inişinden birkaç saat sonra) uyandım. Hava dondurucu soğuktu. Uçuş kemerim hala takılıydı. Ortalık tamamen karanlıktı. (Zifiri bir karanlıktan bahsediyorum).

“Dehşet verici” bir zorlukla karşı karşıya olduğunu anlatan Adams, arkadaşını aramaya çalıştığındaysa telefonun şarjının bir dakika bile dayanmadığını söyledi.  

Uçağın güç sistemi devre dışı bırakıldığı için çaresiz kalan Adams, “Yardım istemek için telefonumu şarj edemedim. Paniğe kapıldım çünkü bu kabustan bir an önce kurtulmak istedim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anksiyete rahatsızlığı yaşayan biri olarak başından geçenlerin korkunç olduğunu belirten Adams, “Kötü bir rüya gördüğümü düşündüm. Bunlar gerçekten nasıl olabiliyordu?” diye sordu.

Daha sonra kokpitten bulduğu el feneriyle uğraşa uğraşa uçağın ana kapısını açan Adams, kapının altına denk gelen zeminle arasında 15 metre kadar mesafe olduğu için uçaktan ayaklarını sarkıtıp el feneriyle imdat çağrısı gönderdiğini söyledi.

Uçağın yanından valizleri taşıyan arabayla geçen bir görevliyi görene dek ne kadar beklediğini bilmediğini belirten yolcu, karşılaştığı adamın kendisini bu halde görünce “şok” yaşadığını anlattı.

Adams, havalimanı çalışanının “Seni nasıl olup da böyle bıraktılar?” sorusuna “Ben de aynı şeyi merak ediyorum” yanıtını verdiğini söyledi.

Görevlinin refakatinde havalimanı binasına giren Adams, daha sonra da Air Canada yetkilileriyle görüştü.

 

 

Uçakta unutulması nedeniyle “karabasanlarla” baş başa kaldığını aktaran Adams, bu olaydan sonra uyuma güçlüğü çektiğini ve “karanlık bir yerde kilitli kalma korkusuyla” uyandığını anlattı.

Kadın yolcunun başından geçenleri doğrulayan Air Canada sözcüsüyse, The Independent’a yaptığı açıklamada firma olarak olayı araştırdıklarını ve yolcuyla bağlantı halinde olduklarını belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU