CHP'li Özkoç: İçişleri Bakanı'nın bir düşmanı var; üniversitelerde okuyan gençlerimiz

AK Parti'li Kurtulmuş'un açıklamalarına tepki gösteren, "Her şeye zam geliyor, suçlu marketçi. Suçlu marketçi değil, suçlu AKP iktidarıdır" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Barınamıyoruz" eylemi için Ankara’ya giden öğrenciler gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Ankara girişinde durdurulan 90 üniversite öğrencisinin "Yurtlarda kalacak yerimiz yok" dediği için darbedilip gözaltına alındığını ifade eden Özkoç, "İçişleri Bakanı'nın uyuşturucu baronlarını kolladığı açık, mafyayı kolladığı açık. İçişleri Bakanı'nın El Kaide militanlarını kolladığı ve onlara yurttaşlık verdiği açık. Cezaevlerindeki katilleri, mafyaları dışarı çıkarttığı açık. İçişleri Bakanı'nın onlara gücü yetmiyor ya da bilerek onları kolluyor, ama İçişleri Bakanı'nın bir düşmanı var; üniversitelerde okuyan gençlerimiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hukukçu milletvekillerini görevlendirdiklerini bildiren Özkoç, gözaltındaki gençlerin hemen serbest bırakılmasını istedi.

"Depoculuğu, stokçuluğu hortlatan sizlersiniz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "Devletin kendisine vermiş olduğu Türk lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır" dediğini hatırlatan Özkoç, "Bir siyasi parti seni genel başkan yapıyorsa, sen genel başkan olduktan sonra milletin huzuruna çıkıp da bu AKP'ye dünya laf söylüyor, kendi seçmenlerine 'Ben buradayım, bana güvenin' diyorsan, ondan sonra da bir bakanlık uğruna kendi seçmenini ve partini satıyorsan işte tam ahlaksızlık budur. Ahlaksız bir siyasetçinin söylediğine kimse güvenmez. Ahlaksızlık, yol arkadaşlarını satmaktır, partini satmaktır. Vatandaştan Türk lirası olarak vergileri toplayıp beşli çeteye ve yandaşlara dolarla ihale vermek, ahlaksızlığın dik alasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Özkoç, girdi fiyatlarındaki artışa dikkati çekerek, "Her şeye zam geliyor, suçlu marketçi. Suçlu marketçi değil, AKP iktidarıdır. Sen kimsin de millete 'ahlaksız' diyorsun?" görüşünü paylaştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU