HDP’nin İstanbul’daki yeni eş başkanları belli oldu

"Bu ülkede kurtuluşun yolunu biz açacağız. Bu düzeni de bizler değiştireceğiz. Bu iktidara biz kaybettireceğiz"

HDP İstanbul İl Örgütü, “Şimdi HDP Zamanı” sloganıyla 4. olağan kongresini gerçekleştiriyor.

Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, partililer yoğun katılım gösterdiği bildirildi.

HDP Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi İlknur Birol ile yine MYK üyesi Ferhat Encü yeni yönetim kapsamında İstanbul İl Eşbaşkanlı’ğa aday gösterildi. Tek listeyle gidilen seçimde İlknur Birol ile Ferhat Encü getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yazar Vedat Türkali’nin “Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz” sözlerini hatırlattı.

Sancar, "Bekle bizi İstanbul, bekle bizi, Amed, Hakkari, İzmir, Van. Geldik, geliyoruz, haramilerin, zalimlerin, hırsızların, yalancıların saltanatını yıkıyoruz, mutlaka yıkacağız. İşte bu coşku onların en büyük korkusudur” dedi. 


Sancar konuşmasında özetle şunları söyledi:

Boşuna demiyoruz. Bizim bu ülkeye, bu ülke halklarına, gençlerine, kadınlarına sözümüzdür. Bu ülkeye barışı getireceğiz, mutlaka getireceğiz. O barışın üzerine eşit, ortak, demokratik yaşamı mutlaka kuracağız. İktidar istediğnii yapsın. İstediği saldırıları, operasyonları düzenlesin. Ama bizde korkunun zerresinin olmadığını çok iyi biliyor. Bu iktidara bir kez daha buradan hatırlatalım; kumpas davalarınız sökmedi. Kobanê davası adı altında çürük, yüz karası bir dava başlattınız. Ama yoldaşlarımız,  mahkeme salonlarında, tarihin karşısında, halkın vicdanında sizi yargılamaya devam ediyoruz. Bu kumpası çökerttik. Bu ülkede kurtuluşun yolunu biz açacağız. Bu düzeni de bizler değiştireceğiz. Bu iktidara biz kaybettireceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU