Söz düellosunda son durum: Sadık Han, Trump’a “Beyaz Saray’daki 1,90’lık çocuk” dedi

Londra Belediye Başkanı, katıldığı bir etkinlikte yaptığı espriyle ABD Başkanı Trump’a göndermede bulundu

ABD Başkanı Trump, eşi Melinia Trump ile birlikte İngiltere ziyaretinde Kraliçe 2. Elizabeth'in davetine katılmıştı / Fotoğraf: Reuters

Adam Forrest - The Independent

ABD Başkanı Donald Trump’la girdiği ağız kavgasını devam ettiren Londra Belediye Başkanı Sadık Han, muhatabına bu kez “Beyaz Saray’daki 1,90’lık çocuk” yakıştırmasında bulundu.

Westminster’da cumartesi günü Eğitim İçin Beraber adlı etkinlikte öğretmenlerle dolu bir salonda konuşan Han, kendi telefonunun kapalı olduğundan bahsettikten sonra “Telefonu açık olanlar için söylüyorum, olur da biri benim hakkımda tweet atmaya başlarsa -Beyaz Saray’daki 1.90’lık bir çocuk- haber verir misiniz?” diye sordu.

Han’ın sözlerini, salondaki öğretmenlerin kahkahaları ve alkışları izledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü neşeyle karşılanan bu çıkış, Han’ın Trump’ı “aşırı sağın reklam yüzü” olarak tanımladığı ve ABD Başkanı’nın görünüşe göre kendisine “kafayı taktığını” söylemesinin ardından son yaylım ateşi oldu.

Trump bu ayın başlarında İngiltere’ye yaptığı resmi ziyarette başkanlık uçağı Air Force One daha yere inmeden Londra Belediye Başkanı’na yüklenen tweetler paylaşmış ve boyuyla dalga geçip “tam bir zavallı” dediği Han’ın adını da yanlış yazmıştı.

ABD Başkanı ayrıca, Twitter hesabından Han için “tam bir felaket” ifadesini kullanmış, İslam karşıtı aşırı sağcı Katie Hopkins’in ırkçı bir tweetini alıntılarken de muhatabını “Londra şehrini yok eden ulusal bir utanç” şeklinde tanımlamıştı.

Öte yandan hafta başında İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin başkan adaylarından Jeremy Hunt, Trump’ın Londra Belediye Başkanı Han’ın başkentte bıçaklı suçlarla mücadele sicili konusunda değerlendirmesine “yüzde 150 katıldığını” ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Hunt ayrıca, ABD Başkanı’nın “kendine özgü bir tarzı” olduğu kabul etmek gerektiğini söylerken, “Trump’ın sözlerini kendisinin kullanmayacağını” da eklemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU