İstanbul'da 750 minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararı durduruldu

İTEO Başkanı Eyüp Aksu, "Bu kaosun sebebi İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Biz hem taksicilerin hem de minibüsçülerin mağdur olmasını kesinlikle istemiyoruz" dedi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 750 minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararının yürütmesinin durdurulduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) İstanbul UKOME Temsilcisi de olan Aksu, avukat Hülya Sürgülüoğlu ile odanın genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Avukat Sürgülüoğlu, UKOME'nin 750 adet "M" plakalı minibüsün ticari taksiye dönüştürülmesine ilişkin kararının iptali istemiyle açtıkları davada, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtti.

Sürgülüoğlu, kararların dün itibarıyla taraf vekillerine tebliğ edildiğini anlatarak, "Belediyenin bu işlemleri durdurması gerektiği yönünde bir karar vermiş oldu mahkeme. Yani kısmen de olsa haklılığımıza karar verdi" dedi.

Aksu: Allah'ın ve yüce Türk yargısının adaletine güvencimiz tamdır, sonsuzdur

İTEO Başkanı Eyup Aksu da TŞOF temsilcisi olarak bu dönüşümün hukuka, yönetmeliğe, kanuna aykırı olduğunu defalarca söylediklerini, UKOME toplantısında da bu karara şerh koyarak itiraz ettiklerini dile getirdi.

Gelinen noktada idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten Aksu, "Tabii ki burada minibüsçü esnafının da mağdur olmasını istemiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ısrarla böyle bir karar aldı. Bu kaosun sebebi İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Biz hem taksicilerin hem de minibüsçülerin mağdur olmasını kesinlikle istemiyoruz. Allah'ın ve yüce Türk yargısının adaletine güvencimiz tamdır, sonsuzdur" diye konuştu.

Oybirliği ile kabul edilmişti

Geçtiğimi temmuz ayında yapılan UKOME toplantısında İstanbul'da, 750 minibüs ve 250 dolmuş taksinin, taksiye dönüştürülme teklifi oy birliğiyle kabul edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu , alınan kararı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbulluların ve şoför esnafının sorunlarının çözümüne yönelik UKOME’ye sunduğumuz 750 minibüs ile 250 dolmuşun taksiye dönüşümünü içeren teklif kabul edilmiştir. İstanbul'a hayırlı olsun" diyerek duyurmuştu.

Kasım ayı başında 750 minibüs ve 250 taksi dolmuş için Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde yapılan kura çekimi yapılmış ve kurada çıkanlara plakaları törenle takdim edilmişti.

plaka.jpg
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurada hak kazananlara plakalarını takdim etmişti / Fotoğraf: Twitter 

 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), eylül ayınad İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüsün taksiye çevrilmesi kararının "dönüşüm kararı ileride telafisi çok zor, imkansız zararlar doğuracağı" gerekçesi ile yürürlüğünün durdurulması ve iptali için bölge idare mahkemesinde dava açmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU