Bakan Pakdemirli'den CHP'li Gürer'e: Geri zekalı

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer arasında gerginlik çıktı

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Görüşmede söz alan CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, çiftçinin mutlu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

Çiftçimizin mutlu olmasını istiyorsanız yem ve gübre fiyatlarını yarı yarıya indirin. Çiftçimize arpa taban fiyatı 1,750 lira verdiniz, yabancı ülke çiftçisinden tonu 4 bin 550 liradan arpa ithal ettiniz. Ekmeklik buğday için çiftçimize taban fiyat 2 bin 250 lira verdiniz, yabancı çiftçiden tonu 5 bin liradan buğday ithal ettiniz. Çiftçinin mutlu olmasını istiyorsanız yabancı çiftçiden ithal ettiğiniz buğday ile bize ödediğiniz taban fiyat arasındaki farkı hemen çiftçimize verin.

Üzerinde "Çocukların aktiviteleri ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkisi bulunabilir." yazılı bir içeceğin düğün salonlarında dağıtıldığını anlatan Gürer, Bakan Pakdemirli'ye dönerek "Sentetik tatlandırıcı diye insan sağlığına zararlı bir ürünün Türkiye'ye 2015 yılından beri satılmasına izin vermeyi vicdanınız nasıl kabul ediyor?" diye sordu.

kapak_211600.jpg
CHP'li Gürer, Bakan Pakdemirli'ye "Haddini bil" diye seslendi. Fotoğraf: Sosyal medya

Bakan Pakdemirli ile gerginlik

Gürer'in "Bana bakacak yüzünüz yok mu? Bari bana bakın, anlattığımı dinleyin sayın Bakan" demesi üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gürer'e "geri zekalı" diyerek hakaret etti.

Bakanın ifadeleri üzerine Gürer de Pakdemirli'ye "Bana mı dedin geri zekâlı diye? Sensin geri zekâlı. Haddini bil" şeklinde cevap verdi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, CHP milletvekillerinin konuşmalarını tamamlamasının ardından birleşime ara vererek grup başkanvekilleriyle görüşeceğini söyledi.

Verilen aranın ardından söz alan Pakdemirli, CHP'li Gürer ile görüştüğünü belirterek "Zaman zaman Meclisin tansiyonuyla beraber karşılıklı olarak maksadı aşan kelimeler olabiliyor. Bununla alakalı kendisiyle de içeride görüşmemizi yaptık. Karşılıklı olarak helalleştik" dedi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU