Netflix Suudi Arabistan'ın talebi üzerine 'Kaşıkçı' sahnesini kaldırdı

Dijital film ve dizi platformu Netflix, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kraliyet ailesini eleştiren bir içeriği, Suudi Arabistan devletinin talebiyle, bu ülkede yayından kaldırdı

Fotoğraf: AA

İnternet üzerinden sinema ve dizi film içeriği sunan Netflix, Suudi Arabistan'ın şikayeti üzerine Hasan Minhaj ile Vatanseverlik Yasası (Patriot Act with Hasan Minhaj) isimli komedi dizisinin bir bölümünü yayından kaldırdı.

Haber-komedi programının ekrandan çekilen bu bölümünde, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti mercek altına alınıyordu.

Komedi programının devamında ise Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Yemen'deki savaş nedeniyle Riyad eleştiriliyor.

Netflix: Karar, Riyad'ın talebi üzerine alındı

Riyad yönetimi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Ancak Netflix, dizinin bu bölümünün Suudi İletişim, Enformasyon ve Teknoloji Komisyonu'nun talebi üzerine Suudi Arabistan'da yayından kaldırıldığını zira kendilerine bu programın siber suçla mücadele yasasını ihlal ettiğinin bildirildiğini aktardı.

İlk bölümü ekimde yayına giren programın sunucusu Hasan Minhaj, "Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi gözden geçirmek için şimdi çok iyi bir zaman. Bunu bir Müslüman ve bir Amerikalı olarak söylüyorum." dedi.

Video Youtube'dan kaldırılmadı

 

 

Öte yandan Netflix her ne kadar programı yayından kaldırsa da söz konusu bölümün Suudi Arabistan'da Youtube üzerinden izlenebildiği kaydedildi.

Dünya genelinde on milyonlarca abonesi bulunan online yayın platformu Netflix, dizinin diğer ülkelerde izlenebildiğini duyurdu.

DAHA FAZLA HABER OKU