Galatasaray liderlik, Fenerbahçe prestij için sahada... "Grup birincisi olamazsa bundan sonra yolu daha flu"

Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ile Galatasaray, gruplarındaki altıncı maçlarına çıkıyor. Spor yazarı Osman Şenher, takımların son durumu ve rakipleri karşısındaki şansını değerlendirdi

Galatasaray Avrupa Ligi'nde turu geçmeyi, Fenerbahçe ise Konferans Ligi'ne kalmayı garantiledi / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray, altıncı ve son maçlarına çıkıyor.

D Grubu'nda Olimpiakos, Eintracht Frankfurt ve Antwerp ile mücadele eden Fenerbahçe, turnuvadaki son maçında Alman ekibini konuk edecek.

Bu akşam 20.45'te Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Srdan Jovanovic yönetecek.

Galatasaray ise Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile üst tura çıkma mücadelesi verdiği E Grubu'nda İtalyan rakibine misafir olacak.

Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda saat 23.00'te başlayacak karşılaşmada İspanyol hakem Carlos del Cerro Grande düdük çalacak.

 

 

Fenerbahçe prestij mücadelesinde 

UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'ndaki ilk maçına Frankfurt deplasmanında başlayan Fenerbahçe, hakem kararlarının damga vurduğu müsabakadan 1-1 beraberlikle ayrılarak iyi bir başlangıç yaptı.

Grubundaki ikinci maçında sahasında Olympiakos'a 3-0 yenilerek beklemediği bir yenilgi alan Vitor Pereira'nın öğrencileri, sonrasındaki Antwerp maçlarında sahadan 1-1 beraberlik ve 3-0 galibiyetle ayrılarak tur şansını oldukça zora soktu.

Kader maçı niteliğindeki 5. haftada Olympiakos'a konuk olan Fenerbahçe, rakibine 1-0 yenilerek bir üst tura çıkma şansını kaybetti.

Söz konusu haftada Antwerp'in Frankfurt karşısında puan kaybetmesiyle üçüncü sırayı garantileyen Fenerbahçe, bu akşam karşılaşacağı maçın skoruna bakılmaksızın yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. 

Konferans Ligi'ne son 32 turundan dahil olacak Fenerbahçe'nin bu turdaki rakipleri bu akşam oynanacak son maçların ardından netlik kazanacak. 

 

 

Galatasaray, liderlik için sahada

Bu sezon Türk ekipleri arasında Avrupa arenasının en başarılı ekibi olan Galatasaray, E Grubu'na sahasında ağırladığı Lazio'yu 1-0 yenerek başladı.

İkinci maçında deplasmanda Marsilya ile berabere kalan sarı-kırmızılılar, toplamda 4 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü.

Üçüncü ve dördüncü müsabakalarında Lokomotiv Moskova ile karşılaşan Galatasaray, 1-0'lık galibiyet ve 1-1'lik beraberlikle maçları tamamladı. 

Gruptaki beşinci maçında bir kez daha Marsilya ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 4-2'lik skorla mağlup ederek 11 puana ulaştı ve üst tura çıkmayı garantiledi. 

Fatih Terim'in öğrencileri son maçında Lazio'ya yenilmemesi halinde lider olarak direkt son 16 turuna kalacak. Lazio'nun maçtan galibiyetle ayrılması durumunda ikinci olacak ve son 32 turunda Şampiyonlar Ligi gruplarından gelecek üçüncülerle eşleşecek.

Barcelona, Borussia Dortmund, Porto, Leipzig, Sevilla, Zenit, Sheriff ile Atalanta-Villareal maçının galibi, bu turda Galatasaray'ın rakibi olacak.

 

 

"Galatasaray grup birincisi olamazsa bundan sonra yolu daha flu"

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gruptaki son maçlarını Independent Türkçe için değerlendirdi.

E Grubu'nda Galatasaray ve Lazio'nun gruptan çıkmayı garantilediğini ve iki takımın birincilik için sahaya çıkacağını dile getiren Şenher, müsabakanın İstanbul ekibi açısından önemine vurgu yaptı:

Galatasaray grup birincisi olamazsa bundan sonra şubat ayında Dortmund, Barcelona, Leipzig, Porto, Zenit gibi takımlar rakip olacak. Yolu daha flu görünür. Ama bugün gruptan birinci çıkan takım bunlarla karşılaşmayacak. En azından şubat ayında maç oynamayacak. Mart ayında oynayacak ve yolunu daha açık görebilecek. O nedenle bu akşamki maç çok önemli. 

"Galatasaray, Marsilya maçında iyi oynadı, dilerim bu akşam da kazanır veya berabere kalır "

Galatasaray'ın rakibi Lazio'nun önemli bir rakip olduğuna dikkat çeken Şenher, "Tamam puanlar eşit. İki takımdan beraberlik Galatasaray'a yarıyor. Galatasaray, Marsilya maçına baktığımız zaman iyi futbol oynadı. Dilerim bu akşam da kazanır veyahut berabere kalır ve bu avantajı kullanır" şeklinde görüş belirtti.

"Galatasaray burada Lazio'yu yendi ama Lazio da Galatasaray'dan kötü bir takım değil"

Muhtemel ikincilik halinde Galatasaray'ın zorlu rakiplerle karşılaşacağının bilinmesinin takım üzerinde olumsuz bir etki yapmayacağını düşünen Şenher, şöyle konuştu:

Saydığım rakipleri futbolcular da Fatih Hoca da biliyor. İlla kazanmak için baskı olmaz. Kazanmak isteyecekler. Becerebilirler mi? Kolay bir iş de değil onu da söyleyeyim size. Galatasaray burada Lazio'yu yendi ama Lazio da Galatasaray'dan daha kötü bir takım değil. Aynı ayarda takımlar ama Lazio'nun avantajı kendi sahasında oynaması. Galatasaray bakalım ne yapacak? Bu deplasmanda galip gelebilecek mi? Onu bilemiyoruz, göreceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk temsilcilerinin Avrupa'da rakiplerini yenmesinin hem prestij hem de ülke puanı açısından önemine vurgu yapan Şenher, "Kazanması halinde Türkiye için ve Galatasaray için çok iyi olacak. Hem Türkiye'mize puan kazandıracak hem de en azından mart ayında Avrupa'da oynayacak. Önünün de açık olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray Cicaldau'yu çok arayacak"

Cicaldau'nun Lazio karşısında forma giyemeyecek olmasının Galatasaray için en olumsuz etken olacağını savunan Şenher, şu yorumu yaptı:

Cicaldau, Galatasaray'ın en önemli futbolcusu bana göre. Orta sahada rakibe baskı yapıyor, kaleye şut çekiyor, gol atıyor, final pasları veriyor. Bu akşam Galatasaray Cicaldau'yu çok arayacak. Büyük ihtimal orada Morutan oynayacak o da iyi futbolcu ama ondaki mücadele gücü, rakip atağa çıktığı zaman rakibe baskı yapma gücü Cicaldau'nun yarısı kadar yok. Morutan, hücumda daha güçlü. Fatih Terim ofansif oynatırsa Morutan iş yapar. Ancak Galatasaray Cicaldau'yu çok arayacak onu söyleyeyim.

 

 

"Fenerbahçe'nin alacağı puanlar ülke puanı için çok önemli"

Frankfurt ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin Konferans ligine katılmayı garantilediğini ve bu akşam bir prestij maçına çıkacağını dile getiren Şenher, "Hafta sonu ligde de kazandılar. Biraz moralliler. Fenerbahçe'nin alacağı puanlar ülke puanı için çok önemli" dedi.

"Fenerbahçe o kadar gelgitler yaşıyor ki iyi oynadığı maçı bile kaybediyor"

Sezon başından itibaren sarı-lacivertli ekibin gelgitler yaşadığını söyleyen Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe o kadar gelgitler yaşıyor ki iyi oynadığı maçı bile kaybediyor. Yani bugün nasıl bir Fenerbahçe karşımıza çıkacak? Hoca nasıl oynatacak? Hangi kadroyla çıkacak? Ligin ilk yarısı bitiyor ve teknik direktör hala oturtamadı bunu. Fenerbahçe'nin omurgası şu an yok. 

"Fenerbahçe destan da yazabilir, hepimizi üzebilir de"

Sarı-lacivertlilerin Frankfurt karşısındaki şansını da değerlendiren Şenher, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bu akşam Fenerbahçe destan da yazabilir, hepimizi üzebilir de. Ne olacağını bilemiyoruz ama normal şartlar altında Fenerbahçe'nin kazanması lazım. Ama bu kolay olur mu? Olmaz. Neticede bir Alman takımı ile oynuyorsun? 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU