Kadın yazar, Trump’ın “1990’larda bir mağazada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu” iddia etti

Beyaz Saray söz konusu ithamların “tamamen asılsız” olduğunu savundu

Donald Trump, 1996'da New York'taki ofisinde / Fotoğraf: AP

ABD’de okuyuculara tavsiyelerde bulunan bir köşede yazılar kaleme alan E Jean Carroll, ABD Başkanı Donald Trump’ın yıllar önce New York’taki bir mağazada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Şu an 76 yaşında olan kadın gazeteci ve yazar E Jean Carroll, New York dergisi tarafından yakında yayımlanacak anılarında Trump’la ilgili bazı ithamlara yer verdi.

1990’larda New York’taki Bergdorf Goodman mağazasında Trump’ın saldırısına uğradığını ileri süren Carroll, Trump’ın mağazada hediye seçerken kendisinden yardımcı olmasını istediğini ve daha sonra da soyunma odasında cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carroll, olayın yaşandığı sırada polise gitmediğini ve başından geçenleri yalnızca iki arkadaşıyla paylaştığını belirtirken, kadın yazarla temasa geçen New York dergisi, ulaştığı bu kişilerden iddialarla ilgili detayları doğruladıklarını kaydetti.

Beyaz Saray, Trump’ın söz konusu suçlamaları reddettiğini bildirirken, üst düzey bir yetkili, “Bunlar büsbütün yalan ve gerçekleştiği iddia edilen 25 yılın ardından gündeme getirilen gerçek dışı bir hikayedir. Açıkça başkanı kötü biri göstermek için ortaya atılmıştır” dedi. 

Daha sonra kendisi de bir açıklama yapan Trump, “Bu kişiyle hayatımda hiç karşılaşmadım. Yeni bir kitap satmaya çalışıyor. Onu harekete geçiren unsur da bu olmalı. Kitabı, bilim kurgu bölümünde satmalılar” ifadesini kullandı.

 

 

Ancak Trump’ın bu açıklaması sonrası sosyal medyada birçok kişi, Trump’ın “hayatımda hiç tanışmadım” dediği Carroll’la birlikte yer aldığı fotoğrafları paylaştı. Donald Trump, yıllar öncesine ait siyah beyaz fotoğrafta, bir NBC partisinde o dönem eşi olan Ivana Trump, köşe yazarı Carroll ve onun eşi John Johnson ile birlikte görülüyor.

E Jean Carroll, ABD Başkanı Trump’a karşı cinsel taciz suçlamasında bulunan ilk kadın değil. Trump’ın 2016 seçim kampanyaları sırasında en az 16 kadın benzer ithamları gündeme getirmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU