Hacker gruplarına PKK operasyonu: 42 gözaltı kararı

"MEZOPOTAMİA HACKERS" ve "CMG-TEAM COLD HACKERS" adlı gruplara mensup olduğu iddia edilen 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Fotoğraf: AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/KCK içerisinde örgütün talimatıyla faaliyet yürüttüğü iddia edilen "MEZOPOTAMİA HACKERS" ve "CMG-TEAM COLD HACKERS" adlı gruplara mensup olduğu söylenen 42 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 14 ilde gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, şüphelilerin, 81 ilde kamu kurum ve kuruluşlarıyla tüzel kişiliklere ait internet sitelerine yönelik yetkisiz erişimler gerçekleştirerek PKK/KCK propagandası yaptıkları ve örgüt adına maddi taleplerde bulundukları tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 42 şüphelinin, Ankara merkezli 14 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildiği bildirildi.

Şüphelilerin yakalanması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU