Sabah yazarı: Otoda yeminli imzalı satış dönemi

"Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran ‘al-sat’çıları engellemek"

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, otomobil satışlarında firmaların müşterilerine “aracı hemen satmayacağına dair” yeminli sözleşme yapmaya başladığını yazdı. Sandık, bu uygulamadaki amacın “sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran ‘al-sat’çıları engellemek” olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sandık, bugünkü köşe yazısında “Türkiye otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları önlemek ve yüksek fiyat artışlarına engel olmak için yeni bir çözüm geliştirildi” dedi ve şunları yazdı:

Bazı otomotiv firmaları otomobil satın alan müşterilerle, otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapmaya başladı. Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran 'al-sat'çılara engel olmak ve otomobil ticareti yapanların değil, bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak. Böylece ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak. 'Al-sat'çılar lansman döneminde özel fiyatla bayiden aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek satıyor. Bayilerdeki liste fiyatıyla galeri fiyatları arasında 30-50 bin TL'ye varan farklar var. Birkaç firmada başlayan imzalı satış işleminin, diğer firmalar arasında da yaygınlaşması bekleniyor.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU