MHP'li Yalçın: Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve Ülkücü Hareket'tir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kuruluşunu duyurduğu açıklamasında "Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve Ülkücülerdir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı (Tatsav) adıyla bir vakıf kurulacağını duyurdu.

Yalçın açıklamasında vakfın kuruluş gerçeksini "Kurucu Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine, partimizce harekete geçilmiştir Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır" ifadeleriyle aktardı.

"Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalçın açıklamasının devamında şunları kaydetti:

TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir.

Böylece; MHP’nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareketin tarihî misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır. Merhum Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve Ülkücü Harekettir.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te kan bağı değil; can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. 

Alparslan Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış  MHP camiasının mensupları ve Ülkücülerdir.


İsim vermeden Alparslan Türkeş Vakfı'nı eleştiren Yalçın açıklamasını "CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hâle gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez.
Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz" ifadeleriye sonlandırdı.

Ne olmuştu?

Ankara'da, Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği Alparslan Türkeş'i anma etkinliği bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

Alparslan Türkeş'in oğlu ve vakıf başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş, toplantıya yönelik saldırının "MHP kontrolünde ve polis gözetiminde gerçekleştirildiğini" söylemişti.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş de saldırıyla ilgili bir iddiada bulunarak, "Bu saldırı İçişleri Bakanının himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli'nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU