Kripto para hırsızlarının "sofistike" dolandırıcılık yöntemi açığa çıktı

"Artan sayıda kimlik hırsızlığı girişimi görüyoruz"

Dolandırıcıların tasarladığı kimlik avı sitesi, kullanıcıların Metamask türü kripto para cüzdanlarına erişiyor (Pixabay)

Kripto para dolandırıcıları son dönemde yeni ve karmaşık bir yöntem benimsedi.

VICE'ın haberine göre bu yöntemde dolandırıcılar, hedefledikleri kişilere bedava token'lar göndererek onları kimlik hırsızlığı için tasarlanmış bir siteye yönlendiriyor.

Bu site, söz konusu token'ların satılabileceği bir kripto para borsası gibi görünüyor. Ancak dolandırıcılar bu siteye giren kullanıcıların kripto para cüzdanlarını boşaltabiliyor.

Dolandırıcılık ilk olarak, sosyal medyada "Shegenerates" adını kullanan bir kadın yazılımcı tarafından ifşa edildi.

Yazılımcı perşembe günü Twitter'dan yaptığı açıklamada kimliği bilinmeyen birinden 30 bin dolar değerinde olduğu öne sürülen token'lar aldığını ama aslında bunun "sofistike bir dolandırıcılık" olduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu token'ları takas etme girişimlerinin de genelde başarısızlıkla sonuçlandığını aktaran Shegenerates, takipçilerini birdenbire ortaya çıkan bedava token'larla veya akıllı sözleşmelerle asla etkileşime girmemeleri konusunda uyardı.

2021 boyunca kripto paraların değeri artarken, dolandırıcılar ve bilgisayar korsanları da yalnızca kripto para borsalarını ve kuruluşlarını hedef almadı. Aynı zamanda Bitcoin, Ethereum veya başka herhangi bir kripto para birimine sahip kişiler de artan saldırılarla karşı karşıya kaldı.

Blockchain analiz firması Elliptic'in kurucu ortağı Tom Robinson, "İnsanların sanal cüzdanlarının kontrolünün ele geçirilmeye çalışıldığı, artan sayıda kimlik hırsızlığı girişimi görüyoruz" diye konuştu.

"Bu yeni bir şey. Havadan token'lar gönderiliyor ve bireyler, merkezi olmayan bir borsa olduğunu iddia eden bir internet sitesine yönlendiriliyor" diyen Robinson, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanları kendilerine verilen jetonları satabilecekleri söylenen bir siteye çekiyorlar. Ancak bu site cüzdanlarında ne varsa çalıyor.

 

Independent Türkçe, VICE

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU