Soylu'dan "Ayaklarını kırın" açıklaması: Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di, şimdi 314

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu satıcısını polis görünce ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di, şimdi 314. 941, 314'ten büyüktür" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması'nda konuştu.

Muhtarların kendisine "Metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz, ama veraset davası var" deediklerini aktaran Soylu "Ben de dedim ki elbette o dava devam eder. 2019'da çıkan bir kanun var. Eğer böyle bir metruk bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız. Ama sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok, ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir. Ama lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz" diye konuştu.

Soylu geçen yıllarda sarf ettği "Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir" ifadesine de değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu şunları kaydetti:

'Hukukla beraber olmayan içişleri bakanı mı olur*' dediler. Ama bana uyuşturucu gören satıcıyı polis görünce ayaklarını kırsın dedim, kıyameti kopardılar. Bunu söylediğimde uyuşturucudan ölen sayısı 941'di, şimdi 314. 941, 314'ten büyüktür. Bir kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmesin.

Soylu: Suçu neyse 5, 10 ya da 20 yıl içeride yatmaksa yatarım

İçişleri Bakanı Soylu 3 Ocak 2018 tarihinde Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda şunları kaydetmişti:

Bir uyuşturucu satıcısını gördükleri zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak, onu zehirleyecek ve aileleri huzursuz yapacak bir kişiye gereğini yerine getiren suçunu bana atsın. Suçu neyse 5, 10 ya da 20 yıl içeride yatmaksa yatarım. 2018 yılında bunların tepesine çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız.

"Sen gece yık mahkeme kararı arkamızdan gelsin" demişti

İçişleri Bakanı Soylu, 26 Ekim'de metruk bnalara ilişkin yaptığı açıklamada ""Muhtarlarımız diyor ki 'Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.' Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara 'Bu binayı ne yapacaksın.' Muhtar 'mahkeme kararı var yıkamayız' diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın, kim yıktı biz nereden bilelim ya" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU