Hindistan'da ordunun 6 sivili öldürmesine tepki gösteren köylüler de öldürüldü

6 madenciyi isyancı sanıp vuran askerler, isyana yol açtı

Hindistan'da askerler, en az 30 madenciyi taşıyan kamyonu isyancılara ait sanıp saldırdı. Myanmar sınırına yakın bölgede yaşanan olayın ardından halk tepki gösterdi (PTI)

Hindistan ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Nagaland eyaletinde isyancı sanarak 6 madenciyi öldürdü. Köylüler, cumartesi gecesi yaşanan olayın ardından tepki gösterip orduya ait iki aracı yaktı. Askerler daha sonra bir kez daha ateş açarak 7 kişiyi daha katletti.
 


Adı açıklanmayan bir subay, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, Naga adlı etnik gruptan isyancıların bölgede askerlere saldırmayı planladığı istihbaratını aldıktan sonra ordunun bir haftadır pusuda beklediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Askerler, kömür madeninden eve dönen işçileri taşıyan kamyonun isyancılara ait olduğunu sanıp ateş açtı. İşçilerin öldürüldüğü haberinin yayılmasıyla tepki gösteren köylülere de ateşle karşılık veren askerlerden birisi yaşamını yitirdi.

Nagaland polisinden Sandeep M. Tamgadge, bölgede tansiyonun "çok yüksek" olduğunu ve ikinci saldırının ardından yaralanan 9 sivilin tedavi edildiğini bildirdi.

Eyalet yönetiminden Neiphiu Rio ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah, hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı dileyip olayın araştırıldığını belirtti.

Hindistan ordusuysa şu açıklamayı yaptı:

Talihsiz can kayıplarının nedeni en üst seviyede soruşturuluyor. Hukuk çerçevesinde gereği yapılacak.

 

Independent Türkçe, Guardian, DW

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU