Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suudi Arabistan'ı ziyaret etti

Macron, Cidde’de Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından karşılandı

Fotoğraf: AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldi. Macron’u Cidde kentinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman karşıladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u, Cidde'deki Kral Abdulaziz Havalimanı'nda karşılayanlar arasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Danışmanı Prens Halid Al-Faysal, Mekke Valisi Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan ve Kültür Bakanı yer aldı.

Fransız Senatör Nathalie Goulet, Suudi Arabistan’ın terör finansmanı ile mücadelede önde gelen ülkelerden biri olduğunu, bu konuda Fransa’nın Riyad’dan öğrenebileceği çok şeyin olduğunu açıkladı. Goulet, genel olarak Avrupa ülkelerinde ve Fransa’da Suudi Arabistan’ın yanlış afişe edildiğini belirtti.

Goulet, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bugün Cidde’ye yapacağı ziyaret öncesinde Suudi Arabistan merkezli Arab News tarafından hazırlanan Frankly Speaking programına röportaj verdi.

Goulet, Suudi Arabistan hakkında açıklamada bulundu:

Avrupa ve Fransa, Suudi Arabistan’ı terörü finanse etmekle suçluyor. Bu imajı ve ilgili asılsız haberleri değiştirmeliyiz. Örneğin, Suudi Arabistan’da terör gruplarının izini sürmekte çok başarılı olan Küresel Aşırılıkçı İdeolojiyle Mücadele Merkezi (Etidal) var. Suudi Arabistan, Merkez Bankası ve uluslararası standartlara uyum sağlamak için çalışan bankacılık sistemine sahip. Suudi Arabistan, terör finansmanı ile mücadelede tüm uluslararası kuruluşlara üye bir ülke. Teröristlerin parasını reddetmekle kalmayıp bu konuda fiili adımlar atıyor. Çünkü eylemler, kelimelerden daha fazla ses getirir.”

Goulet, Fransa’nın terör finansmanı ile mücadele etmede performansını ise eleştirerek “Fransa, zekatın nakit olarak toplanmasından çok zarar görüyor” dedi. Paris’in, Suudi Arabistan’da yapılan zekat işlemlerinin banka havalesi yoluyla yapılması için çıkardığı kararlardan Fransa’nın öğrenebileceği şeyler olduğunu belirtti.

 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU