Kılıçdaroğlu, TÜİK'e alınmadı

TÜİK'e alınmayan Kılıçdaroğlu, “TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür” dedi

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası sosyal medya hesabından kurumu ziyaret edeceğini duyurdu.

Paylaşımında TÜİK’i de etiketleyen Kılıçdaroğlu, randevu istediğini fakat kendisine verilmediğini belirterek şunları söyledi:

TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun.

Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

Resmi verilerin açıklanmasının ardından TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri içeri alınmadı.

Binanın önünde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kurumun resmi internet sitesinde özetle "Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz" dendiğini belirterek şunları kaydetti:

Kimsenin unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız; ana muhalefet partisine açıklama yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. CHP’nin genel başkanı olarak milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını korumak, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir. Benim siyaset yapma anlayışım budur.

“TÜİK bir saray kurumu haline geldi”

“TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür” diyen Kılıçdaroğlu, “Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla yapın” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır.  Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça suçludur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU