Erdoğan: Biz ayrımcı değiliz… Kürt de olsa o benim kardeşim, hizmet etmek benim görevim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da iş insanları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler: 

“Terör örgütlerinin saldırılarından, ekonomik tuzaklara kadar bu badirelerden biri Avrupa ülkesinin başına gelse yerle yeksan olurdu. Elbette terörle mücadelede can kayıplarıyla ekonomide sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz ama unutmayın ki şehit olmak sıradan bir olay değildir. Böyle bir makama ulaşmak her yiğidin karı değil er kişinin karıdır. Onlar kaçacak biz kovalayacağız, inlerine girdik girmeye devam edeceğiz.”

“Zira bu aziz milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Huzur, refah bulunana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Son haftalarda teröristlerin en üst kademelerinde olanların nasıl etkisiz hale getirildiğini duyuyorsunuz. Ortadoğululaştırmak isteyenlere karşı dimdik mücadelemizi sürdüreceğiz. Evlatlarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmayı başaracağız. Bunun yolu her birimizin işini en iyi şekilde yapmamızdan geçiyor.”

“Nasıl herkesin bir işi varsa, ülkeyi yönetmek bunun için gereken vizyonu ortaya koymak da siyasetçilerin işidir. Siyaset meslek değil kendini millete ve hizmete adamanın adıdır. Her kim siyaseti başka amaçlarla yapıyorsa ülkesine haksızlık ediyordur. Biz 40 yıldır tarihten aldığımız güçle ülkemizi daha iyiye taşımanın çabasında olduk. Siyasetçiye mücadele için gereken gücü sağlayan da gerektiği zaman tasfiye eden de millettir. Yardımı Allah’tan desteği milletten bekleyerek bugünlere geldik. Milletin emanetine halel getirmedik. Milletin iradesine ram olduk.”

“En son 31 mart seçimlerinde de zaferle çıktık. İstanbul’da da 39 ilçenin 25’ini kazanarak tartışmasız şekilde galip geldik. Şu anda İBB tüm komisyonları AK Partilidir ve cumhur ittifakıdır. Zaten işin yönetim noktasında AK Parti, cumhur ittifakının kontrolü altında olduğu ortadadır. Başkanvekillikleri cumhur ittifakına aittir. Şimdi sadece vitrinde başkanlık olayı var. Söylenen bazı şeyler var; 25 yıldır belediye sizde ne yaptınız? Bunu söyleyebilmek için bir insanın bakarkör olması lazım. Göreve geldiğimde İstanbul’un nasıl pislik içinde olduğunu, bu çöp dağlarından nasıl temizlediğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bu yan gelip yatarak olmadı, çalışarak oldu. Bitmedi, İstanbul susuzdu, adeta bir vaha. Küvetlere su dolduruyorduk, benzin istasyonlarından su alır gibi bidonlarla su alıp küvete dolduruyorduk, şu anda 30 yaşındaki bir genç bunları bilir mi, bilmez? Biz Istranca Dağları’ndan Terkos’a suyu getirdik, dağları deldik.”

“Binali Yıldırım bey ile bu kişi mukayese edilebilir mi. Binali Bey benimle beraber İDO Genel Müdürü olarak göreve başladı. Şunu iyi düşünelim; 25 tane havalimanı ile aldık 56 tane havalimanı var şu anda. Kimin aklına gelirdi ya Hakkari’ye havalimanı yapılacağı. Kürt kardeşlerimi yanlış söylemlerle aldatıyorlar. Biz ayrımcı değiliz, kim olursa olsun yaradanı yaradandan ötürü sevdik ve hepsine hizmeti götürdük. Bu hizmet aynen devam edecek. Biz duramayız. Tavsiye ederim Güneydoğu’ya gitmeyenler gitsinler görsünler, canım vatan topraklarını delik deşik ederek insanlara yaşam hakkını zehir ettiler. Kim yaptı terör örgütü PKK ve siyasi kolu. Kürt de olsa o benim kardeşim, hizmet etmek benim görevimdir.”

“İstanbul’un geleceği en isabetli kararı vereceğine inanıyorum. Çevrenizde diğer partilere oy veren vatandaşlarımız varsa İstanbul’la ilgili kanaatlerinizi onlarla paylaşın.

“Cumhurbaşkanı olarak bizim şahıslarla işimiz olmaz sizim tüm mücadelemiz bu şehrin benzer bir felaketle karşı karşıya kalmaması için. Bizim bütün çabamız dünyanın gözbebeği bu şehrin ehil ellerde yoluna devam etmesidir.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU