ABD'deki lise saldırısının 15 yaşındaki zanlısı, "terörizm" suçundan yetişkin olarak yargılanacak

4 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı saldırının zanlısına cinayet ve terörizm suçlamaları yöneltildi. Savcı sözkonusu suçlamalara yenilerinin de eklenebileceğini belirtti

Fotoğraf: Reuters

Michigan eyaletinde 15 yaşında bir öğrencinin kendi okulunda yaptığı silahlı saldırıda 4 öğrenci hayatını kaybetti, biri öğretmen 7 kişi de yaralandı.

Polis SWAT timi okula havadan helikopterle müdahale ederek zanlıyı canlı olarak ele geçirdi. Okuldaki öğrenciler güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Oxford kentinde öğlen saatlerinde meydana gelen saldırıyla ilgili açıklama yapan Şerif Yardımcısı Mike McCabe, tutuklanan lise öğrencisinin silahından 15 ile 20 arasında kurşunun çıktığını tespit ettiklerini, tutuklama sırasında saldırganın direnmediğini ifade etti.

Öğrencinin saldırıyı, babasının birkaç gün önce almış olduğu tabanca ile gerçekleştirdiği belirtildi.

"Cinayet ve terörizm"den yetişkin olarak yargılanacak

15 yaşındaki Zanlı Ethan Crumbley'a cinayet ve terörizm suçlamaları yöneltildi.

Oakland Bölge Savcısı Karen McDonald, düzenlediği basın toplantısında, Crumbley'in 4 birinci derece cinayet ile ölüme neden olan terörizm suçlamalarından yetişkin olarak yargılanacağını açıkladı.

McDonald, zanlının ayrıca 7 cinayet kastıyla saldırı ve 12 ateşli silah bulundurmak ağır suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu, bu suçlamalara yenilerinin de eklenebileceğini belirtti.

Polisin topladığı dijital delillerin saldırının önceden planlandığını gösterdiğini kaydeden McDonald, Crumbley'in saldırıyı niye gerçekleştirdiği konusunda ise her hangi bir bilgi paylaşmadı.

 

Independent Türkçe, AA, BBC
 

DAHA FAZLA HABER OKU