Yıldırım: Gecekondu niteliğinde tapu tahsis belgesine sahip konutlara tapu verilecek

AK Parti İBB başkan adayı Binali Yıldırım seçim öncesi son ziyaretlerini yapıyor

Binali Yıldırım / Twitter (@BY)

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım İstanbul'da Perpa esnafını ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir konuşma yapan Yıldırım, Perpa'ya yabancı olmadığını dile getirerek "Yapıldığı tarihten beri gelip gittiğim bir yerdir. Çocuklarımın da burada işyerleri var" dedi.

"Allah ağzımızın tadını bozmasın"

Bir esnafın "Esprilerini göremiyoruz ama sizi öyle seviyoruz" sözleri üzerine Yıldırım şunları söyledi:

Bu uyarılarınıza dikkat edeceğim. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Tabii ki insanın her anı aynı değil. İyi olduğu zamanlar var sıkıntılı olduğu zamanlar var. Bizimki de ülkenin genel durumu, vatandaşlarımızın genel durumuna uygun hareket etmek gerekiyor. Tabii ki her zaman morali yüksek tutmaya ihtiyacımız var.

"Ülkemiz büyük bir tehditle karşı karşıya"

Dış politikaya da değinen Yıldırım "Türkiye'nin büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu" savunarak, "S-400 alacağız, ülkemizi savunacağız kardeşim, tehditler var, füzeler geliyor, roketler geliyor, 71 vatandaşımız Kilis’te, Hatay’da atılan roketlerle hayatını kaybetti. Savunmamızı yapacağız diyoruz, siz verin diyoruz, vermiyor. Ne yapacağız boyun mu eğeceğiz? Doğu Akdeniz’de petrol arayamazsınız, diğerleri niye arıyor kardeşim? 'Siz Cerablus’ta, Afrin’de, Kuzey Irak’ta operasyon yapamazsınız, Suriye’nin kuzeyindeki terör kuşağını ortadan kaldıramazsınız' diyorlar. Bu millete böyle işler sökmez" dedi.

Öte yandan Binali Yıldırım’ın basın ofisinden bir açıklama yapıldı.

"Kaçak katlara kesilen cezaları bina maliyetinin yüzde 10'una çekeceğiz"

AA’nın haberine göre, Yıldırım’ın gecekondu olarak nitelendirilen, geçmişte tapu tahsis belgesi almış İstanbullular ve Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup imar barışından faydalananların tapularının 2B vasfındaki arsaların satışında olduğu gibi makul bedel ve taksitle alabilmelerinin sağlanacağını ifade edildi. 

Açıklamada, Maliye Hazinesi arsalarındaki evlerine kaçak kat çıkanlar için de bir düzenleme yapılacağı ifade edilerek şunlar söylendi:

Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme ile birlikte ceza miktarlarını da bina maliyetinin yüzde 5-10'una çekeceğiz. Böylece hemşehrilerimizin tapu sahibi olurken önlerinde ilave bir maliyet olan kaçak kat cezaları da sorun olmaktan çıkacaktır.
 

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU