Venedik’te yolcu gemisinin rıhtıma çarpması şehir halkını ve belediye başkanını çileden çıkardı

Venedik sakinleri kendilerini tehlikede hissediyor

Venedik'teki yolcu gemisi kavgasında; belediye başkanı İtalyan hükümetini, UNESCO’dan kenti “tehlikede olan dünya mirasları” listesine almasını istemekle tehdit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Luigi Brugnaro, haziran başında rıhtıma çarparak 4 kişinin yaralanmasına neden olan cruise gemisinin ardından Venedik sakinlerinin İtalyan hükümetine güvenmediğini dile getirdi.

Venedik halkı protesto için “Büyük tekneleri kıyıdan uzak tutun” yazılı pankartlarla sokağa çıktı.

Radyo 24'e konuşan Brugnaro şu açıklamayı yaptı:

Şehrin ‘tehlikede olan dünya mirasları’ listesine alınması için Unesco'yla iletişime geçeceğiz. Venedik tehlikede. Kendimizi tehlikede hissediyoruz.

Hadisenin ardından hükümetin büyük yolcu gemilerinin şehir merkezine yanaşmamasını desteklediğini belirten İtalya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Danilo Toninelli, turizmle çevreciliğin bir dengede olması gerektiğini vurguladı.

İtalyan gazetesi La Stampa’ya konuşan Toninelli, “Yıllarca göz ardı edilen bir sorunu çözmek için kararlı bir şekilde elimizden geldiğince çalışıyoruz” dedi ve ekledi:

Venedik’in kruvaziyer turizmini kaybetmemesi için alternatif bir çözüm bulmak önem taşıyor.

Ağırlığı 55 bin tonun üzerinde olan yolcu gemilerinin şehir merkezinden uzak tutulması için önlem alınması gerektiği 2017’de kabul edilmişti. Ancak bu uygulama 2021’e kadar gerçekleşmeyecek. Yetkililer bu konudaki işleri ağırdan almakla suçlanıyor.

Ülkenin önceki yönetimi büyük gemilerin Büyük Kanal'a girmesini engelleme kararını onaylamıştı. Toninelli’yse, bu kararı çoktan reddetti.

Brugnaro, Lido San Nicolò veya Chioggia’da yeni bir kruvaziyer terminali inşa etmek için partinin internet sitesinde referandum düzenleyen Toninelli’yi eleştirdi.

Brugnaro şöyle konuştu:

Hayatımda gördüğüm en kibirli adam. Bakanın bizden farklı bir düşünceye sahip olmasına karşı değiliz. Ama bu düşünceleri bizimle paylaşmasını tercih ederiz. Toninelli bir yandan da gemileri San Marco Meydanı'ndan taşımak için öneride bulundu.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU