Afrika Uluslar Kupası'nda geri sayım başladı

Bu yıl Mısır'ın ev sahipliğinde 32. kez düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası, bu akşam oynanacak Mısır-Zimbabve maçıyla başlayacak

Afrika Uluslar Kupası'na Mısır, 5. kez ev sahipliği yapacak / Fotoğraflar: Reuters-AFP-AA

Afrika Kıtası'nın en önemli futbol organizasyonu Afrika Uluslar Kupası (CAF) Mısır'ın ev sahipliğinde bu akşam başlıyor.

Bu yıl 32. kez düzenlenecek turnuvada 24 takım 6 grupta mücadele edecek. 21 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turuna yükselecek. 

 

2010 Afrika Kupası Şampiyonu Mısır - Reuters.jpg
Organizasyonda toplam 7 kez şampiyon olan Mısır, en son 2010'da Gana'yı 1-0 mağlup ederek kupaya uzandı / Fotoğraf: Reuters

 

Kupayı en çok kazanan Mısır

Turnuvada en fazla şampiyonluk yaşayan Mısır, toplam 7 kez kupayı müzesine götürdü. Kamerun 5 şampiyonlukla ikinci, Gana 4 şampiyonlukla üçüncü ve Nijerya 3 şampiyonlukla dördüncü sırada yer alıyor.

 

MuhammedSalah-Diagne-Reuters-AA.jpg
Muhammed Salah - Mbaye Diagne / Fotoğraflar: Reuters-AA

 

Türkiye'den 29 futbolcu

Afrika Uluslar Kupası'nda bu yıl Türkiye'den 29 futbolcu forma giyecek.

2018-19 sezonunda Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray, 6 futbolcuyla en fazla oyuncu gönderen kulüp oldu.

Sarı-kırmızılılardan Sofiane Feghouli Cezayir, Younes Belhanda Fas, Henry Onyekuru Nijerya, Christian Luyindama Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne Senegal, Fenerbahçe'den Nabil Dirar Fas, Carlos Kameni Kamerun, İslam Slimani Cezayir ve Andre Ayew Gana için mücadele edecek. 

Geçtiğimiz sezon Liverpool formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Muhammed Salah Mısır'da, takım arkadaşı Sadio Mane Senegal'de, İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City'de oynayan Riyad Mahrez'de Cezayir'de forma giyecek. 

Afrika Uluslar Kupası'nda gruplar şöyle:

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU