Selvi: Yeni ittifaklar yolda

“Hem Abdullah Gül’ü hem de Temel Karamollaoğlu’nu dikkatle izlemekte yarar var”

Fotoğraflar: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, son günlerde muhalefet cephesindeki görüşmelere dikkati çektiği yazısında yeni ittifakların kurulabileceğini söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı ziyareti değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Yazısında Gül’ün Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmeye de değinen Selvi, şunları yazdı:

Seçimin ucu görününce ittifak arayışları da hızlandı. Muhalefet cephesinde hareketli bir haftaya giriyoruz. Ahmet Davutoğlu’nun ardından Abdullah Gül’ün bu hafta içinde Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ahmet Davutoğlu, başbakan olduğunda Abdullah Gül’ü ziyaret etmişti ancak Gül, birlikte fotoğraflarının yayınlanmasını istememişti. Birlikte görüntü vermekten kaçınmıştı. Cumhurbaşkanlığı’ndan inip başbakanlık görevini üstlenmeyi beklerken, Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olmasından dolayı kırgındı. Davutoğlu’nun çok istemesine rağmen birlikte görüntülerinin servis edilmesi engellenmişti.

Davutoğlu, samimi bir görüşme yaptıklarını, ülke sorunlarını ele aldıklarını söyledi. Ama Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmediğini ifade etti. Gül, Davutoğlu’na güvenmemiştir. Cumhurbaşkanlığı işini Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan’la konuşur. Bu kez Abdullah Gül’ün ortak cumhurbaşkanlığı adaylığından ziyade Abdullah Gül’ün de destekleyeceği, Kürtlerden ve muhafazakâr kesimden oy alabilecek yeni bir isim gündeme gelebilir. O nedenle hem Abdullah Gül’ü hem de Temel Karamollaoğlu’nu da dikkatle izlemekte yarar var.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU