Fernando Torres futbolu bıraktığını açıkladı

İspanya Milli Takımı'nın yıldız oyuncularından Fernando Torres, 35 yaşında yeşil sahalardan emekliye ayrıldığını duyurdu

Fernando Torres / Fotoğraf: AFP

Son olarak Japonya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Sagan Tosu'da forma giyen İspanyol yıldız futbolcu Fernando Torres, yeşil sahalardan emekliye ayrıldı.

Emeklilik kararını sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından duyuran 35 yaşındaki futbolcu, "Önemli bir açıklama yapacağım. Heyecan dolu geçen 18 yılın ardından, futbol kariyerimi noktalama zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

 

 

Fernando Torres, pazar günü Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenleyeceği basın toplantısıyla emeklilik kararının gerekçelerini açıklayacağını da belirtti.

 

2Fernando Torres - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Fernando Torres kimdir?

20 Mart 1984'te İspanya'nın başkenti Madrid'de doğan Fernando Torres, futbola çok genç yaşlarda başladı. İlk olarak Parque 84 ve Rayo 13 takımlarında oynayan Torres, 1 Temmuz 2000'de Atletico Madrid 19 Yaş Altı takımına transfer oldu. 1 yıl burada oynayan Torres, 2001 'de Atletico Madrid'le ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

 

1Fernando Torres - AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Futbol kariyeri boyunca Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea ve Milan gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giyen Torres, geçen yıl Japonya temsilcisi Sagan Tosu'ya transfer oldu.

 

3Fernando Torres - AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

İspanyol santrfor, toplam 5 kulüpte geçirdiği kariyeri boyunca çıktığı 706 karşılaşmada, 252 gol, 73 asistlik performans sergilerken, İspanya Milli Takımı formasıyla çıktığı 110 karşılaşmada 38 kez ağları sarstı.

 

4Fernando Torres - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Kariyeri boyunca 2 kez Avrupa ve bir kez dünya şampiyonluğu yaşayan Torres, kulüp kariyerinde ise 1 Şampiyonlar Ligi ve 2 Avrupa Ligi kupası, 1 İngiltere kupası, toplamda 6 kez de gol krallı unvanı kazandı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU