ABD'de 10 metre uzunluğunda ördek gagalı dinozor fosili bulundu

Fosilleşmiş kalıntılar Sainte Genevieve'deki yeni bir öğretim merkezinde gösterilecek

Keşfedildikleri alan tamamen güvenli hale getirilene kadar fosillerin yeri açıklanmayacak (Fox 2 St. Louis)

Missouri eyaletinde ördek gagalı bir dinozorun gün yüzüne çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu keşif "dünya çapında" diye nitelendirildi.

Haberlere göre Missouri'de St. Louis kentinin yaklaşık 72 kilometre güneyinde yer alan Sainte Genevieve Müzesi Öğretim Merkezi ve Chicago'daki Field Müzesi'nden araştırmacılar ender karşılaşılan bir dinozora ait fosiller buldu.

Guy Darrough, KTVI News'e St. Louis yakınlarında genç bir dinozor ortaya çıkardıktan sonra her iki kuruluşu da dinozorlardan haberdar ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fosil araştırmacısı "burada keşfettiklerinden daha etkileyici bir şey hayal edemediğini" ve bunun "dünya çapında bir keşif" olduğunu söyledi.

Field Müzesi ve Sainte Genevieve'den araştırmacılar daha sonra kamuoyuna açıklanmayan bir konumda ördek gagalı olarak bilinen bir dinozor cinsi olan Parrosaurus missouriensis'in yetişkin ve genç bireylerine ait fosiller buldu.

Ördek gagalılar yaklaşık 7,5 ila 10 metre uzunluğa ulaşabilen ve türe adını veren ördek gagası şeklinde bir ağza ve burna sahip otoburlardı.

Ayrıca tür, Missouri'nin resmi dinozoru olarak kabul ediliyor.

Darrough şunları ekledi:

Nihayetinde Field Müzesi'ndeki dinozorların küratörü Pete Makovicky'yle konuştum. Buraya geldi ve bakıp 'Evet, dinozorlar bulmuşsunuz' dedi.

 


KTVI'ya konuşan Makovicky keşfin yerini "gerçekten dikkate değer bir alan" ve "Büyük Ovalar'ın doğusundaki en iyi dinozor bölgelerinden biri" diye nitelendirdi.

KTVI News, bildirilenlere göre 1940'larda asıl mülk sahiplerinin kemikler bulduğunu fakat sonrasında herhangi bir araştırma yapılmadığını aktardı.

ABD'de ilk kez Parrosaurus missouriensis bulunuyor ve kalıntılar, ördek gagalının yeni bir türü olarak tanımlandı.

Darrough'un bulduğu genç fosil kalıntılarının, resmi olarak açıldığında Genevieve Müzesi Öğretim Merkezi'nde sergileneceği Facebook'ta müze tarafından doğrulandı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU