Bankacılık devi JPMorgan: Ethereum, Bitcoin'den daha iyi bir tercih olabilir

Dünyanın en değerli ikinci kripto para biriminin 500 milyar doları aşan piyasa değeri bankacılık devininkinden yüksek

Ethereum'un (ether) değeri 2021'de yüzde 500'den fazla arttı (Reuters)

ABD bankacılık devi JPMorgan Chase'e göre Ethereum, yatırımcılar için Bitcoin'den daha iyi bir tercih olabilir.

Dünyanın en değerli ikinci kripto para biriminin fiyatı 2021'de BTC'nin kaydettiği yüzde 96'lık artışa kıyasla yüzde 500'den fazla arttı ve şu anda Bitcoin'inkinin yaklaşık yarısı kadar bir piyasa değerine sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

JPMorgan'ın yakın tarihli bir araştırma raporuna göre yatırımcıların Bitcoin yerine Ethereum'a (ether) güvenmelerinin nedenlerinden biri Ethereum'un temelinde yatan teknolojinin sunduğu faydalar.

Büyüyen merkezi olmayan finans endüstrisinde (DeFi) ve aynı zamanda değiştirilemez tokenler (NFT'ler) için bir platform olarak halihazırda liderlik görevini üstlenmiş durumda.

Bitcoin bunun yerine çoğunlukla ya El Salvador'da olduğu gibi günlük hayatta kullanılan bir para birimi ya da altına benzer bir değer deposu olarak hizmet ediyor.

JPMorgan raporunda "Tahvil getirilerindeki artış ve para politikasının nihayetinde normalleşmesi bir dijital altın biçimi olarak Bitcoin üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor, tıpkı daha yüksek reel getirilerin geleneksel altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması gibi" ifadelerine yer verildi.

Değerini DeFi'den oyunlara, NFT'lere ve stablecoin'lere kadar uzanan uygulama alanlarından alan Ethereum, daha yüksek reel getirilere Bitcoin'e nazaran daha dayanıklı görünüyor.

 


Kısa süre önce uk.investing.com tarafından yapılan bir ankette yatırımcıların yüzde 52'sinin 2021'in kalan haftalarında Ethereum'a yatırım yapmayı planladığı, Bitcoin satın almayı düşünenlerin oranınınsa yüzde 48 olduğu belirlenmişti.

uk.investing.com'da kıdemli bir analist olan Jesse Cohen "Geçen yıl birçok kripto yatırımcısı, DeFi projelerine ve NFT'lere daha çok dahil olması üzerine Ethereum'da boğa piyasasına daha yakın hale geldi" dedi.

Fiyat hala 5 bin dolar (yaklaşık 60 bin TL) seviyesinin altında seyrederken birçok kişi ETH'nin fiyatının 2022'de iki katına çıkmasını bekliyor. Bununla birlikte, Bitcoin yavaşlıyormuş gibi görünmüyor, ana akımda kabul görme hızının önümüzdeki yıl daha fazla ivme kazanması muhtemel.

Geçen ay Ethereum, JPMorgan Chase'in piyasa değerini ilk defa geçti ve şu anda yarım trilyon dolardan (yaklaşık 6 trilyon TL) fazla piyasa değeriyle (JP Morgan'ınkinden 10 milyar dolar [yaklaşık 120 milyar TL] daha yüksek) dünyanın en değerli 15. varlığı.

Küresel varlık hesaplayıcısı CompaniesMarketCap'ten elde edilen veriler, Ethereum'un ödeme devleri Mastercard, PayPal ve Visa'nın da önünde olduğunu gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU