Binali Yıldırım: Amatör spor kulüplerine 100 bin lira destek vereceğim

Yıldırım amatör kulüplere belediyeden yapılan 10 binliralık desteği 100 binlaraya çıkaracağını söyledi, "Pazar günü sarı kart gösterecek misiniz?" diye sordu

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Karadeniz Vakfı'nda gerçekleştirilen Amatör Spor Kulüpleri ve Taban Birlikleri Buluşması'na katıldı.

İstanbul'da 900'ün üzerinde amatör spor kulübü olduğunu hatırlatan Yıldırım kulüplere belediyeden yapılacak desteği 10 kat artırma sözü verdi:

Amatör spor kulüpleri için çok ama çok önemli desteğimiz var. Amatör spor kulüpleri, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin desteğini alıyor, birlikte çalışıyor. Ancak bunu biz yeterli görmüyoruz. O yüzden de size amatör spor kulüpleriyle ilgili bir müjdemi açıklıyorum; İstanbul'daki amatör spor kulüplerine belediye, sadece 10 bin lira destek veriyor, para değil, malzeme ve diğer destekler. Pazar günü yapılacak seçimde nasip olur bu şehrin belediye başkanı olursam, sizlerin desteğiyle belediye başkanlığını kazanırsam her amatör kulübümüze 100 bin lira tutarında destek vereceğim.

"Pazar günü sarı kart gösterecek misiniz?"

23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine değinen Yıldırım, "Bunları yaparken fair play çok önemli. Fair play'i siz iyi bilirsiniz. Arkadan tekme atmak yok değil mi? Fair play oynamayana sarı kart göstermeye hazır mısınız? Pazar günü sarı kartı gösterecek misiniz?" dedi.

"Hakem millet, 15 milyon İstanbullu"

İstanbul'da 100 bin amatör sporcunun olduğu bilgisini alan Yıldırım, "200 bin yakışır mı? İçinde futbol, voleybol, basketbol, güreş var. 200 bin nedir, 2 milyon hedefimiz var. 2 milyon gencimizi amatör sporla mutlaka tanıştıracağız." değerlendirmesinde bulundu.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU