Ahmet Hakan'dan iktidar vekillerine tepki: Soğan ekmek yerlermiş

“Tek dertleri var: Yukarıya selam çakmak”

Fotoğraf: AA, YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye’de kötüye giden ekonomi hakkında “Soğan ekmek yeriz yine de taviz vermeyiz” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile “Normal şartlarda 1 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi 2 kilo yerine iki tane alırız" ifadelerini kullanan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’a tepki gösterdi. Hakan, bu isimlerin tek derdinin "yukarıya selam çakmak" olduğunu belirtti ve bu tarz ifadelerin vatandaşın asabını bozduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bu isimler hakkında bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

İktidar milletvekillerinden biri çıkmış... “Gerekirse soğan ekmek yeriz, yine de teslim olmayız” diyor.

Bir başkası ise çıkmış... “Eti gramla, domatesi taneyle yiyin” diye tavsiyede bulunuyor.

İddia ediyorum: Milletvekili sıfatını taşıyan bu kişilerin temel derdi... Ne vatandaşı ikna etmek ne de vatandaşa moral vermek. Tek dertleri var: Yukarıya selam çakmak.

Eğer temel dertleri vatandaş olsaydı... Soğan ekmek edebiyatı yapmak yerine... “Ben milletvekili olarak şu, şu haklarımdan vazgeçiyorum” falan diyerek yapabilecekleri asgari bireysel fedakârlıklarla kamuoyunun karşısına çıkarlardı.

Hiçbir bireysel fedakârlığa katlanmayıp millete soğan ekmek diskuru çekmek... Sadece ve sadece... Vatandaşın asabını bozmaya yol açar, açıyor. Bunu bilsinler.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU