Putin: Rusya’nın pek çok zor konudaki tutumu İslam ülkeleriyle örtüşüyor

Putin mesajında, “Güç diktesinden ve her türlü ayrımcılıktan uzak, adil bir demokratik dünya düzeninin inşasını destekliyoruz” dedi

fotoğraf: Şarkul Avsat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın pek çok zor konudaki tutumunun İslam ülkeleriyle örtüştüğünü vurgulayarak, Moskova’nın hem ikili düzeyde, hem de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile diyalog çerçevesinde Müslüman ülkelerle dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, bugün Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, ‘Diyalog ve İşbirliği Beklentileri’ sloganı altında başlayan Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu toplantısının açılışında Putin’in mesajını okudu.

Şarkul Avsat'ın haberine göre, Putin mesajında, “Birlikte, hukukun üstünlüğüne ve devletlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşamasına dayanan, güç diktesinden ve her türlü ayrımcılıktan uzak, adil bir demokratik dünya düzeninin inşasını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Putin, toplantıda bölgesel çatışmalar ve krizlerin çözümünün yanı sıra uluslararası terör ve radikalizm ile mücadelede işbirliğinin tartışılacağı bilgisini verdi.

Diğer konular arasında ticaret, ekonomi, bilim, araştırma, insani alanlardaki ortak çabaların yer alacağını da ekledi.

Putin, toplantının yapıcı ve verimli olacağını, ülke halkları arasında karşılıklı anlayış ve güvenin güçlendirilmesine hizmet edeceğini umduğunu belirtti.

Toplantının organizasyonuna gösterdiği kişisel ilgiden dolayı Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz’e teşekkürlerini de ifade etti.

Putin, bu toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyetin altını çizerek, katılan herkese teşekkür etti.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU